Lichtkoepel 120x120

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 120x120

Je bent op dit moment op zoek naar een lichtkoepel 120x120 cm. Dan zit je op deze pagina goed. Op daglichtdirect.nl bestel je lichtkoepels van 120x120 in verschillende soorten. Isolerend, opaal of helder: je vindt het allemaal op deze pagina.

Van 40x40 tot 250x250 centimeter

Bij DaglichtDirect kun je lichtkoepels in veel verschillende soorten bestellen. Van hele kleine daklichten tot aan mega daklichten. Dit maakt een lichtkoepel van DaglichtDirect geschikt voor elke situatie, budget en type woning. Zo kun je mooie lichtkoepels op je aanbouw laten monteren, maar ook buiten boven het terras of aan een schuin dak. De keuze is dus aan jou!

Waarom kiezen voor een vierkante 120x120 lichtkoepel?

Een 120x120 lichtkoepel heeft de vorm van een vierkant. Dit is één van de meest bestelde formaten bij Daglichtdirect op dit moment. Dit komt mede door het gebruiksvriendelijke ontwerp. Een vierkant leent zich als geen ander om geplaatst te worden op een recht dak. Je kunt systematisch meerdere lichtkoepels van 120x120 laten monteren op het dak. Je kunt ze strak langs elkaar leggen zodat je over een ruimte gelijkmatig licht krijgt.

Doordat de lichtkoepel vierkant is, valt het licht ook standvastig naar binnen. Hierdoor maak je optimaal gebruik van het daglicht. Daarnaast is dit formaat erg in trek omdat het niet te groot en te klein is. Een fijne tussenmaat waar je lekker naar buiten door kunt kijken wanneer je dat wil.

Waarom is een 120x120 lichtkoepel bolvormig?

De bovenkant van onze lichtkoepel 120x120 is bolvormig. Dat is niet voor niets. Door de ronding bovenin kan het water dat op het dak valt op een gelijke manier afgevoerd worden vanaf het dak. Je komt ook wel eens lichtkoepels tegen in de vorm van een piramide, deze zijn beschikbaar op aanvraag.

Wil je liever een vlakke lichtkoepel 120x120 centimeter? Dat kan wél bij Daglichtdirect. We hebben een mooi dakraam dat je met behulp van een draaisysteem open en dicht kunt draaien. Lekker voor de toevoer van frisse lucht. Een vlakke lichtkoepel vinden sommigen daarnaast gewoon mooier dan een bolle variant. Dus dat kan ook een reden zijn om voor deze vlakke dakraam te kiezen.

Wil je jouw bolle lichtkoepel laten vervangen door een vlakke variant? Kom dan met ons in contact voor de lichtkoepel renovatie module. Die kunnen we op aanvraag al leveren.

Heldere of opalen lichtkoepel van 120x120 cm?

Je weet naar welke afmetingen je op zoek bent, maar dan ben je nog niet klaar met het maken van keuzes. Je kunt bij DaglichtDirect namelijk kiezen voor een heldere lichtkoepel of een opalen lichtkoepel. Maar wat is nu precies het verschil? We leggen het hier voor je uit.

Lichtkoepel 120x120 helder

De naam verraadt het al een beetje: een heldere lichtkoepel is helder van kleur. Hij is dus doorzichtig en volledig transparant. Daardoor laat deze lichtkoepel van nature veel daglicht door. Ook kun je bij dit daklicht naar buiten staren, zo kun je op een heldere nacht zelfs de sterren zien!

Lichtkoepel 120x120 opaal

De naam opaal, doet misschien minder snel een belletje bij je rinkelen. Een opalen lichtkoepel is een lichtkoepel met een soort laag over de koepel. Er komt nog wel licht door de koepel naar binnen, maar hij is niet volledig transparant. Zo’n opalen lichtkoepel van 120 bij 120 cm wordt dan ook vaak gebruikt voor extra privacy in je woning.

Ben jij er al uit welke van de twee soorten je gaat kiezen?

Zonwering lichtkoepel 120x120

In Nederland krijgen we door de opwarming van de aarde steeds vaker te maken met heftige hittegolven. Soms kan het wel 40 graden Celsius worden! Om je woning lekker koel te houden bij deze tropische temperaturen kun je in de zomer een speciaal zonnedoek monteren over de lichtkoepel van 120x120.

Deze zonnedoek houdt de felle zonnestralen buiten de deur en zorgt ervoor dat jij binnen in huis niet wegbrandt. Zodra de zon weer achter de wolken is en het najaar intreedt, kun je dit zonnedoek van 120 cm bij 120 cm weer netjes opbergen en bewaren voor het volgende jaar. Wel zo handig!

Isolatie van de 120x120 koepels

Zoals een zonnedoek helpt in warmer weer, is het in koudere periodes juist prettig als de 120x120 dakkoepel ook een isolerende werking heeft. In dat geval is het belangrijk om goed na te denken over het aantal koepellagen. Plaats jij de koepel in een (halve) buitenruimte zoals een carport? Dan is een enkelwandige lichtkoepel voldoende. Voor binnenruimtes adviseren wij om minimaal voor een dubbelwandige lichtkoepel te kiezen. Voor de meeste dakdekkers is dat tegenwoordig al de standaard. Indien je op zoek bent naar nog meer isolatie, heb je bij ons ook de keuze voor een driewandige lichtkoepel of vierwandige lichtkoepel. Iedere extra koepellaag die je toevoegt zorgt namelijk voor extra stilstaande lucht die een isolerende werking heeft. 

Alternatieven op de 120x120 dakkoepel

Is 120x120 toch niet het geschikte formaat voor jouw dak? Geen reden tot zorgen, bij ons vind je namelijk ook nog andere formaten dakkoepels. Wij hebben de meest verkochte formaten voor je op een rijtje gezet:

Twijfel jij toch nog over het juiste formaat? Om je op weg te helpen hebben wij een blog geschreven over hoe je de dagmaat meet van een lichtkoepel. Natuurlijk kun je ook vrijblijvend contact met onze klantenservice opnemen voor advies op maat.

Particulier of zakelijk een lichtkoepel 120x120 kopen?

Misschien ben je op dit moment wel druk bezig om meerdere aanbieders van soortgelijke lichtkoepels met deze afmeting met elkaar te vergelijken. Logisch, want je koopt niet zomaar een nieuw daklicht. We snappen dan ook heel goed dat jij wil weten waarom het zo voordelig en aantrekkelijk is om een lichtkoepel bij DaglichtDirect te bestellen. We zetten een aantal belangrijke redenen hier voor je op een rij:

Onze klantenservice kun je eenvoudig bereiken;

We geven graag advies welke soort lichtkoepel het best bij je woonsituatie past;

Onze producten hebben de hoogste kwaliteit;

We werken uitsluitend met Nederlandse fabrikanten;

Je hoeft niet lang te wachten op de levering, want wij hebben lichtkoepels van 120x120 gewoon op voorraad;

Onze prijzen zijn aantrekkelijk;

We zijn aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg en Multisafepay.

Lees meer over Daglichtdirect

Pak je korting