Lichtkoepel 60x60

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 60x60

Op dit moment ben je op zoek naar een kleine vierkante lichtkoepel 60x60. Dit is een zeer veel verkochte lichtkoepel, waarvan we veel verschillende uitvoeringen in ons assortiment hebben. Alle mogelijke uitvoeringen zijn te vinden op deze pagina.

Waarom is de lichtkoepel 60x60 populair?

Ons advies is om een lichtkoepel van 60x60cm altijd op een bij te bestellen opstand te plaatsen. Deze AVP opstanden hebben een dagmaat van 60x60 met een daksparing van 80x80. Dit zorgt voor optimale lichtinval in onderliggende ruimte. Echter is het zo dat veel mensen ook zelf een opstand maken. Eenvoudig met wat houten balken, zodat de lichtkoepel net hoger dan het dak ligt om ervoor te zorgen dat de dakkoepel niet onder komt te liggen bij matige sneeuwval.

Bij een zelfgemaakte opstand wordt over het algemeen geen schuine kant gemaakt en gaat de opstand recht omhoog. In dat geval is de dagmaat ook de daksparing. 60x60 dagmaat heeft ook een 60x60 daksparing. Laat 60cm nu net de balkafstand van veel daken zijn. Er hoeft zodoende niet in de balkconstructie van het dak gezaagd te worden om deze 60x60 lichtkoepel passend te krijgen.

Isolatie van een 60x60 lichtkoepel

Een zeer belangrijk onderdeel van de lichtkoepel 60x60 is de isolatiewaarde. Elke situatie vraagt om een andere isolatiewaarde. Waar vroeger vaak klakkeloos een dubbelwandige lichtkoepel werd besteld wordt daar tegenwoordig veel meer over nagedacht. Een overkapping daar komt een enkelwandige lichtkoepel op. Op een tuinkamer of bijkeuken een dubbelwandige lichtkoepel. Maar op een woonruimte is de norm tegenwoordig al driewandig. De huidige gasprijzen zorgen er zelfs voor dat veel mensen kiezen voor een vierwandige of zeswandige koepel. De zeswandige lichtkoepel is enkel in opale uitvoering verkrijgbaar. Dit komt doordat er een kanaalplaat in de koepel verwerkt zit. In opale uitvoering is dit niet zichtbaar. Over het verschil tussen opaal en helder gaan we straks verder.

Eerst zullen we verder ingaan op de opstanden. Iedere isolatiewaarde koepel heeft een goed bijpassende opstand. Daarover nu meer.

Welke opstand kies ik bij mijn lichtkoepel 60x60?

DaglichtDirect heeft in het assortiment veel verschillende uitvoeringen opstanden. De materialen PVC en polyester zijn hierin te onderscheiden. Echter is er binnen de materialen ook enorm veel variatie. Ruim 90% van de verkochte 60x60 opstanden zijn PVC opstanden. Voor PVC gebruiken we over het algemeen de term AVP.

Voor een enkelwandige en dubbelwandige 60x60 lichtkoepel zeggen we dat een normale AVP opstand met een isolatiewaarde van 2,90 Ur W/m²K goed is. Hoe lager het getal hoe beter de isolatiewaarde. De driewandige lichtkoepel heeft een isolatiewaarde van 1,92. Dat is al een stuk beter dan de gewone AVP opstand. Zodoende geven we aan dat het beter is om dan over te stappen op de extra geisoleerde AVP opstand. Deze heeft een isolatiewaarde van Ur 0,59. De best isolerende opstand op de markt. Deze is geschikt in combinatie met een drie, vier of zeswandige 60x60 dakkoepel.

Welke kleuren 60x60 dakkoepels zijn er?

Er zijn 2 kleuren lichtkoepels te onderscheiden. Een glasheldere en een opale. Door een glasheldere lichtkoepel kan strak heen gekeken worden. Door een opale is dat niet mogelijk. We gebruiken vaak als voorbeeld dat u door een opale lichtkoepel een vogel wel over kunt zien vliegen, maar u kunt niet onderscheiden of dit een duif of een merel is geweest. Bij een heldere lichtkoepel kan dit wel.

De opale koepels halen tevens de felheid iets van het zonlicht af. Echter is het teveel om te zeggen dat er nu geen warmte meer door de 60x60 lichtkoepel heen komt. Dat is van onder andere de isolatiewaarde afhankelijk en natuurlijk de buiten temperatuur.

Alternatieven op de lichtkoepel 60x60

Is een lichtkoepel van 60 x 60 niet het formaat waar jij naar op zoek bent? Geen reden tot paniek, want bij DaglichtDirect vind je nog vele andere formaten die als alternatief voor een 60x60 dakkoepel gebruikt kunnen worden:

Zit de geschikte maat hier niet tussen? Neem dan een kijkje bij de minder populaire maten zoals 110x100, 130x130, 140x140, 160x160 of 180x180.

Zakelijk een lichtkoepel 60x60 bestellen

DaglichtDirect heeft voor alle zakelijke klanten voordelen. Een vaste accountmanager die altijd voor u klaar staat en alle lichtkoepels in de webshop bestellen tegen een vaste korting. Tevens is het in de accountomgeving gemakkelijk om vorige facturen in te zien en adresgegevens na een verhuizing eenvoudig te wijzigen.

 

 

Pak je korting