Lichtkoepel vierwandig

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 187

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 187

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel vierwandig

Bij DaglichtDirect.nl vind je een uitgebreid assortiment vierwandige lichtkoepels die zorgen voor maximale daglichtinval én isolatie. Als je op zoek bent naar een goede daglichtoplossing zonder warmteverlies in jouw ruimtes, zijn vierwandige lichtkoepels de ideale keuze.

Waarom kiezen voor een 4 wandige lichtkoepel?

Vierwandige lichtkoepels bieden talloze voordelen die jouw leefruimtes aanzienlijk verbeteren. Het is natuurlijk logisch dat een 4 wandige lichtkoepel weer beter isoleert dan een koepel met een minder aantal koepellagen. Elke laag extra zorgt namelijk voor een betere isolatiewaarde. Omdat een vierwandige lichtkoepel goed isoleert is deze uitermate geschikt voor ruimtes waar isolatie een essentiële rol speelt. Denk hierbij aan woonruimtes zoals de keuken en woonkamer. 

Is de isolatiewaarde voor jou van minder groot belang? Neem dan eens een kijkje bij onze enkelwandige lichtkoepels en dubbelwandige lichtkoepels. Juist op zoek naar nóg meer isolatiewaarde? Neem dan een kijkje bij onze 5 wandige of zelf 6 wandige lichtkoepels.

Omdat door gebruik van een lichtkoepel minder kunstlicht nodig is én door de hoge isolatiewaarde van de vierwandige koepel weinig warmte verloren gaat, verdien je de meerprijs van een 4 wandige lichtkoepel in de loop van de tijd terug door te besparen op de stook- en energiekosten.

Een ander voordeel van een 4 wandige koepel is de verbeterde geluidsisolatie. Naast thermische isolatie bieden vierwandige lichtkoepels ook verbeterde geluidsisolatie, waardoor jouw ruimtes rustiger en comfortabeler worden en je minder last hebt van omgevingsgeluiden.

4 wandige lichtkoepels van acrylaat en polycarbonaat

Bij DaglichtDirect.nl heb je de keuze tussen een acrylaat lichtkoepel of een polycarbonaat lichtkoepel. Het verschil zit vooral in de slagbestendigheid. Hoewel acrylaat al 25 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte, is polycarbonaat zelfs 250 keer sterker. Om te weten wat voor jou de beste optie is, moet je een inschatting maken of de koepel op een plek komt waar de mogelijkheid bestaat dat er dingen op kunnen vallen. Vind je het moeilijk een inschatting te maken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice voor een advies op maat.

Mogelijkheden in kleur van de lichtkoepel 4 wandig

Indien je de keuze voor een materiaal van jouw nieuwe 4 wandige lichtkoepel hebt gemaakt, heb je de keuze uit 2 verschillende kleuren. Bij DaglichtDirect maken we onderscheid tussen opaal en glashelder. Opalen lichtkoepels, ook wel melkwitte koepels genoemd, staan bekend om hun uitstekende lichtdiffusie. Ze zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van natuurlijk licht in de ruimte, wat resulteert in een aangename en zachte lichtinval. Dit is vooral gunstig om scherpe schaduwen te verminderen en een meer evenwichtige verlichting te creëren. Bovendien biedt opaalglas een zekere mate van privacy doordat het moeilijker is om doorheen te kijken. Dit maakt opaal lichtkoepels ideaal voor ruimtes waar privacy een belangrijke overweging is, zoals badkamers of kamers dicht bij andere gebouwen.

Glasheldere lichtkoepels zijn ontworpen voor wie de voorkeur geeft aan ongehinderd zicht en maximale helderheid. Deze koepels laten onbelemmerd daglicht binnenstromen en bieden een kristalhelder zicht op de lucht en omgeving. Als je een ruimte wilt laten baden in natuurlijk licht zonder enige beperking, is een glasheldere lichtkoepel de ideale keuze. Deze optie is perfect voor ruimtes waar privacy minder een zorg is, zoals open woonruimtes of serres.

Het schoonmaken van een 4 wandige lichtkoepel

Een lichtkoepel schoonmaken is erg belangrijk om te zorgen voor maximaal effect. Een vieze laag zorgt nu eenmaal voor een minder goede lichtinval. Door de bolling van de vierwandige lichtkoepels van DaglichtDirect zal het meeste vuil er vanzelf afspoelen door de regen. Er is dus minimaal onderhoud nodig om het maximale effect te behouden. Last van een lange droge periode en merk je dat de koepels niet zoveel licht meer doorlaten? Dan kun je ervoor kiezen om de koepel zelf schoon te maken. Let wel op dat het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponzen uit den boze is! Maak in plaats daarvan de 4 wandige koepel met een lauwe oplossing van water en milde zeep schoon en maak gebruik van een zachte doek om krassen te voorkomen. Gebruik nooit kokend water.

Lichtkoepel 4 wandig kopen bij DaglichtDirect

Bij DaglichtDirect hebben we een breed aanbod van 4 wandige lichtkoepels. Zoals je hebt kunnen lezen, heb je de keuze uit materiaal en kleur. Zo is er altijd een vierwandige lichtkoepel die perfect aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Toch nog twijfel over de kleur en het materiaal? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Pak je korting