Acrylaat lichtkoepel

Bij het kiezen van een lichtkoepel is één van de belangrijkste vragen die vaak naar voren komt, welk materiaal kies ik? In dit artikel wordt verder ingegaan op de eigenschappen en kenmerken van acrylaat lichtkoepels. 

Klik hier om direct de acrylaat lichtkoepels te bekijken. Voor meer informatie over de lichtkoepels lees je dit artikel verder.

Het materiaal acrylaat

Acrylaat is een materiaal dat ook wel bekend is onder de namen PMMA en gepatenteerde naam Plexiglas. Bij DaglichtDirect.nl hanteren we de term acrylaat. Acrylaat lichtkoepels worden vervaardigd uit vlakke acrylaat massieve platen. Deze platen worden gedurende het productieproces in de juiste bolling geblazen, waardoor een acrylaat lichtkoepel ontstaat.

Acrylaat is er in veel verschillende kleuren, maar voor de acrylaat lichtkoepels worden de kleuren glashelder en opaal gebruikt. Glasheldere lichtkoepels zorgen voor optimale lichtdoorlaat en zijn volledig doorzichtig. Zodoende kan perfect door de lichtkoepel heen gekeken worden. Er zijn ook situaties waarin dit niet gewenst is, dan wordt vaak voor de kleur opaal gekozen. Opaal wordt ook wel melkwit genoemd en zorgt ervoor dat de lichtkoepel niet doorzichtig is, desondanks is de lichtdoorlaat zeer hoog. Bij toepassing van meerdere koepellagen, voor hogere isolatie, is slechts één van de schalen opaal uitgevoerd. De overige schalen zullen helder uitgevoerd zijn. Dit is voor optimale lichtdoorlaat van de lichtkoepel op het platte dak. 

De kwaliteiten van acrylaat lichtkoepels

Acrylaat lichtkoepels zijn uitermate lichtdoorlatend, waardoor de lichtopbrengst in onderliggende ruimte enorm hoog is. Zowel in glasheldere als opale uitvoering leveren de acrylaat lichtkoepels zoveel licht op dat alles in onderliggende ruimte uitstekend tot zijn recht komt. 

Acrylaat is daarbij veel sterker dan glas van dezelfde dikte. Zodoende zijn acrylaat lichtkoepels uitstekend bestand tegen normale invloeden van buitenaf. Is nog hogere slagvastheid gewenst dan worden polycarbonaat lichtkoepel aangeraden. 

De prijs van acrylaat lichtkoepels voor het platte dak ligt een stuk lager dan de prijs van polycarbonaat lichtkoepels of glasramen. Hierdoor zijn acrylaat lichtkoepels de meest gekochte lichtkoepels. 

Toepassing van acrylaat lichtkoepels

De acrylaat lichtkoepels kunnen toegepast worden in talloze toepassingen in het platte dak. Het advies is om de acrylaat lichtkoepel altijd op een opstand van DaglichtDirect.nl te plaatsen. Is isolatie niet van belang zoals in bijvoorbeeld terrasoverkappingen, carports of tuinhuizen dan wordt vaak een enkelwandige acrylaat lichtkoepel gebruikt. Is isolatie juist van groot belang dan kan de lichtkoepel in drie, vier of zelfs vijfwandige uitvoering geleverd worden voor optimale isolatie. 

Daarbij zijn acrylaat lichtkoepels er in enorm veel mogelijke afmetingen. Zo zijn er dagmaten van 40x40 tot wel 180x280

 

Na het lezen van dit artikel nog vragen over acrylaat lichtkoepels? Neem contact op met de klantenservice via de mail, telefoon of chat.

Pak je korting