Lichtkoepel 100x160

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 100x160

In deze categorie staan alle uitvoeringen lichtkoepel 100x160 van DaglichtDirect.nl. Lichtkoepels met de dagmaat 100x160 zijn veel verkochte uitvoeringen. Belangrijk is om altijd goed te meten, omdat de maat 100x150 zeer dichtbij zit qua afmetingen, maar zeker niet hetzelfde is.

Een grote lichtkoepel 100x160 met veel lichtinval

Een lichtkoepel bestel je altijd op basis van de dagmaat. Een veel gemaakte fout is dat er besteld wordt op de buitenmaat. DaglichtDirect.nl hanteert de simpele vuistregel: dagmaat + 16cm is de buitenmaat. Onverhoopt toch 116x176 gemeten aan de buitenzijde? Dan kan er eenvoudig teruggerekend worden en is de lichtkoepel 100 x 160 de juiste afmeting.

Een grote rechthoekige dakkoepel 100x160 zorgt voor enorm veel lichtinval in onderliggende ruimte. Het voordeel hiervan is dat er genoten kan worden van natuurlijk daglicht en energiekosten voor het aanzetten van verlichting wordt bespaard. 

En lichtkoepel 100x160 voor een overkapping of geïsoleerde ruimte

Als de juiste dagmaat van de lichtkoepel is gekozen, zijn er nog verschillende stappen om bij de juiste lichtkoepel uit te komen. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of de lichtkoepel 100 x 160 is bedoeld voor een overkapping of voor een ruimte waar isolatie belangrijk is. Hoe belangrijker de isolatie van een ruimte is, des te meer koepel lagen worden geadviseerd. Zo is voor een overkapping een enkelwandige lichtkoepel voldoende, terwijl je voor een keuken of woonkamer minimaal een dubbelwandige lichtkoepel wilt. In sommige gevallen wordt zelfs de keuze gemaakt voor een driewandige lichtkoepel of vierwandige koepel. Op aanvraag zijn er zelfs vijfwandige lichtkoepels beschikbaar. 

Een transparante of matte lichtkoepel 100 x 160

Lichtkoepels 100x160 zijn er in twee verschillende kleuren. Een opalen uitvoering biedt extra privacy voordelen. Je kunt hier immers niet doorheen kijken. Dit gaat iets ten koste van de lichtopbrengst, maar nog voldoende om in de ruimte te genieten van extra daglicht. Glasheldere of heldere lichtkoepels zijn volledig transparant en hebben de meeste lichtopbrengst. Hier kan ook doorheen gekeken worden en zijn derhalve niet geschikt voor ruimtes waar privacy nodig is.

Ventileren of dak betreden met een lichtkoepel 100x160

Naast een ‘gewone’ opstand. Zijn er ook ventilerende of dakbetredingsunits. Deze zorgen ervoor dat de lichtkoepels open kunnen. 

Bij een ventilerende lichtkoepel kan de koepel ongeveer 15cm open om te ontluchten en frisse lucht binnen te laten. Dit gebeurt met behulp van een bedieningsstok. Bij een dakbetredingsunit, wordt het geheel geopend met een klink. Vervolgens duwen de gasdrukveren de lichtkoepel naar buiten. De koepel gaat bijna 90 graden open en het dak kan betreden worden.

Meer rechthoekige lichtkoepels van DaglichtDirect.nl

Naast de 100x160 dakkoepel heeft DaglichtDirect.nl nog een groot assortiment rechthoekige lichtkoepels.

Lichtkoepel 100x160 kopen bij DaglichtDirect

Denk je eraan om een 100x160 lichtkoepel aan te schaffen? Bij DaglichtDirect vind je de meest voordelige aanbiedingen. Voor zakelijke bestellingen raden we je aan om direct een zakelijk account aan te maken en te profiteren van de uitgebreide voordelen die we bieden aan zakelijke klanten. Als je vragen hebt over onze 100x160 koepels, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice voor deskundig advies op maat.

Pak je korting