Lichtkoepel met opstand bestel je bij DaglichtDirect

Lichtkoepel met opstand

Vanaf € 72,50 € 59,92

Een lichtkoepel met opstand in de dagmaat, aantal koepellagen, het materiaal en kleur naar keuze. 

De daksparing van een AVP opstand is 20cm groter dan de dagmaat van de lichtkoepel. Bij een polyester opstand is dit 25cm.

Levertijd 3 - 10 werkdagen.

Lichtkoepel met opstand

Deze categorie maakt het mogelijk om gemakkelijk een lichtkoepel met opstand samen te bestellen. Het betreft twee unieke producten. Voor het gemak zijn deze in dezelfde categorie geplaatst. Dit omdat een lichtkoepel vaak samen met een opstand besteld wordt.

Dagmaat lichtkoepel met opstand

Allereerst dient de dagmaat van de lichtkoepel met opstand gekozen te worden. Bij de afbeeldingen van dit product staat een schematische weergave hoe de dagmaat het beste opgemeten kan worden. De lichtkoepel en opstand hebben allebei dezelfde dagmaat.

Het gat in het dak is bij een AVP opstand 20cm groter en bij een polyester opstand 25cm groter voor optimale lichtinval. Dit heeft echter geen invloed op de dagmaat. Een 100x100 lichtkoepel heeft een 100x100 opstand.

Materiaal van de lichtkoepel

De keuze voor de het materiaal bepaald de slagvastheid. Acrylaat is goedkoper in prijs, maar minder sterk als een polycarbonaat lichtkoepel. Voor normale inslag van buitenaf volstaat een acrylaat lichtkoepel. Is er kans op hardere impact van buitenaf dan is polycarbonaat de beste keuze.

De slagvastheid geldt enkel voor de buitenschaal. Bij meerwandige lichtkoepels in acrylaat uitvoering zijn alle schalen in acrylaat uitgevoerd. Bij meerwandige lichtkoepels in polycarbonaat is de buitenschaal van polycarbonaat. De overige binnenschalen zijn van acrylaat.

Isolatie van de lichtkoepel met opstand

De keuze voor het aantal koepellagen bepaald hoe goed de lichtkoepel isoleert. Een enkelwandige lichtkoepel met AVP opstand isoleert vrijwel niet en wordt vaak toegepast op een overkapping waar isolatie niet gewenst is. 

Is isolatie juist enorm belangrijk is er de keuze voor bijvoorbeeld een vierwandige lichtkoepel in combinatie met een AVP of polyester opstand. In deze blog zal er verder in gegaan worden op de isolatie van de lichtkoepel

De kleur van de lichtkoepel

Als laatste is er de mogelijkheid om de kleur van de lichtkoepel te kiezen. Dit kan in de kleur glashelder of opaal. Door een glasheldere lichtkoepel kan perfect heen gekeken worden en deze is volledig transparant. Opaal wordt ook wel melkwit genoemd en is niet doorzichtig. 

De opstand

De vaste opstanden zijn er in twee uitvoeringen. AVP opstand welke zijn vervaardigd uit PVC. Deze opstanden zijn luchtgeïsoleerd. Dit zijn de meest verkochte opstanden. Daarnaast zijn er de polyester opstanden. Deze bereiken een iets hogere isolatiewaarde en zijn temperatuurbestendiger. Vaak hebben de polyester opstanden een langere levertijd dan de AVP opstanden.

 

Na het doorlopen van de stappen zijn de juiste producten klaar om in de winkelmand geplaatst te worden en kunnen deze besteld worden.

 

Afhankelijk van de gekozen combinatie wordt een levertijd bepaald. Het product met de langste levertijd is leidend voor de levertijd.

Levertijd 3-10 werkdagen.

*Enkele polyester opstanden kunnen een langere levertijd hebben.

Pak je korting