Losse lichtkoepel

DaglichtDirect bolvormige lichtkoepels kunnen op bestaande opstanden gemonteerd worden. DaglichtDirect lichtkoepels zijn er in de materialen acrylaat en polycarbonaat. Acrylaat is onovertroffen lichtdoorlatenheid en is 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Polycarbonaat lichtkoepels hebben ook een hoge lichtdoorlatendheid. Daarnaast zijn ze enorm sterk en worden ze ook wel pantserkoepels genoemd. De polycarbonaat koepels zijn 250 keer slagvaster dan glas van dezelfde dikte.

De DaglichtDirect lichtkoepels zijn verkrijgbaar in de kleuren helder en opaal. De heldere uitvoering is volledig doorzichtbaar. Door een opale lichtkoepel kan niet worden heen gekeken. Opaal wordt ook wel aangeduid als melkwit. De lichtkoepels zijn er van enkelwandig tot en met zeswandige uitvoering. Waarbij naar mate het toevoegen van verschillende koepellagen de isolatiewaarde hoger wordt. Een enkelwandige koepel wordt bijvoorbeeld gebruikt op een tuinhuis of terrasoverkapping, waar een vierwandige lichtkoepel een zeer hoge isolatiewaarde bereikt en wordt gebruikt op woonruimtes. Het bevestigingsmateriaal wordt bij de lichtkoepels meegeleverd.

Lichtkoepels zijn perfect voor toepassing in het platte dak en zorgen voor natuurlijke lichttoetreding.

Lichtkoepel met opstand

DaglichtDirect opstanden zijn er in de materialen AVP en polyester. De AVP opstanden zijn gemaakt van PVC en zijn luchtgeïsoleerd om een hogere isolatiewaarde te bereiken. De polyester opstanden behalen een nog hogere isolatiewaarde, doordat deze schuimgeïsoleerd zijn. Op zowel een AVP opstand als een polyester opstand kan een DaglichtDirect lichtkoepel gemonteerd worden. Wanneer een lichtkoepel samen met een opstand aangekocht wordt dan hebben beide producten dezelfde afmetingen. Echter is de daksparing waar rekening mee gehouden moet worden groter.

Bij een AVP opstand moet rekening gehouden worden met een daksparing die 20cm groter is dan de dagmaat van de bijbehorende lichtkoepel. Bij een polyester lichtkoepel is dit 25cm groter.

Lichtkoepel ventilerend

DaglichtDirect ventilerende opstanden zijn er enkel in AVP uitvoering. Een AVP opstand is gemaakt van PVC. Een AVP ventilerende opstand bestaat uit de volgende onderdelen. Uiteraard bestaat de unit uit een opstand, op deze opstand zit een raamwerk bevestigd. Op dit raamwerk wordt uiteindelijk de acrylaat of polycarbonaat DaglichtDirect lichtkoepel op gemonteerd kan worden. Aan de binnenzijde van het raamwerk wordt een handspindel bevestigd. Met behulp van een bedieningsstok kan deze handspindel opengedraaid worden en wordt zodoende het raamwerk met lichtkoepel opengezet. Een ventilerende opstand wordt vaak toegepast in ruimtes waar ventilatie belangrijk is, zoals in een keuken of badkamer.

Bij een ventilerende AVP opstand moet rekening gehouden worden met een daksparing die 20cm groter is dan de dagmaat van de bijbehorende lichtkoepel.

Lichtkoepel met dakbetreding

DaglichtDirect opstanden met dakbetreding zijn er enkel in AVP uitvoering. Een AVP opstand is gemaakt van PVC. Een AVP opstand met dakbetreding bestaat uit de volgende onderdelen. Uiteraard bestaat de unit uit een opstand en op deze opstand zit een raamwerk bevestigd. Op het raamwerk wordt een acrylaat of polycarbonaat koepel gemonteerd. Aan de binnenzijde van het raamwerk zit een klink. Wanneer deze klink wordt omgezet kan de koepel geopend worden met behulp van de gasdrukveren. Het geheel opent zich vanzelf. Door het openen van de dakbetredingsunit kan het platte dak betreden worden.

Een lichtkoepel met dakbetreding wordt ook wel een dakbetredingsunit of vluchtluik genoemd en wordt vaak toegepast bij dakterassen of voor brandbeveiliging van een gebouw.

Bij een lichtkoepel met dakbetreding moet rekening gehouden worden met een daksparing die 20cm groter is dan de dagmaat van de bijbehorende lichtkoepel.

Pak je korting