Lichtkoepel 50x100

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 50x100

Een lichtkoepel 50x100 is perfect als je op zoek bent naar extra daglicht in de ruimte. Het plaatsen van een lichtkoepel heeft vele voordelen. De belangrijkste zijn:

  • Energiebesparing
  • Ruimtelijker gevoel in huis
  • Gezondheidsvoordelen (daglicht is beter dan kunstlicht)

Waarom kies ik voor een lichtkoepel 50x100?

De keuze voor een lichtkoepel 50x100 is een juist als je op zoek bent naar een langere, smalle lichtinval. Niet iedere ruimte heeft de ruimte om een groot formaat lichtkoepel te plaatsen. De smalle maat van 50x100 is daarom een ideaal formaat. Het is dan ook een van de meest verkochte uitvoeringen bij DaglichtDirect.nl.

In combinatie met een opstand wordt een gat in het dak gerealiseerd van 70x120cm. De daksparing van de opstand is namelijk +20cm ten opzichte van de dagmaat. Voor alle juiste maten is een blogartikel geschreven. ‘Hoe meet ik de dagmaat’. 

Welke materialen lichtkoepel 50x100 zijn er?

Lichtkoepels worden vervaardigd uit kunststof. Er worden doorgaans twee verschillende materialen gebruikt. Acrylaat en polycarbonaat. De meest verkochte uitvoering lichtkoepel is de acrylaat lichtkoepel 50x100. Acrylaat is 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte en is lager geprijsd dan de polycarbonaat uitvoering van de lichtkoepel. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte en wordt ook wel een pantserkoepel genoemd. 

Bij een enkelwandige lichtkoepel of meerwandige lichtkoepel in acrylaat zijn alle schalen uitgevoerd in het materiaal acrylaat. Bij een enkelwandige of meerwandige lichtkoepel polycarbonaat is altijd alleen de buitenste schaal uitgevoerd in polycarbonaat. Dit omdat de inslag op de buitenste schaal plaatsvindt. Bij meerwandige koepels zijn de binnenschalen acrylaat, om overmatige kosten te besparen. 

Op aanvraag bij de klantenservice is het mogelijk om ook de binnenschalen in polycarbonaat uit te voeren. Echter gebeurt dit niet of nauwelijks.

De isolatiewaarde van een lichtkoepel 50x100

Afhankelijk van de ruimte waarvoor de lichtkoepel 50x100 is bedoeld, verschilt de ideale isolatiewaarde. Daar waar je in een overkapping of carport genoeg hebt aan een enkelwandige lichtkoepel, is dat voor binnenruimtes minimaal een dubbelwandige lichtkoepel. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer driewandige lichtkoepels en vierwandige lichtkoepels. Deze bieden nog meer isolatie en worden door de stijgende vraag naar goed geïsoleerde producten steeds vaker verkocht.

Hoe komt het dat meerdere lagen zorgen voor een betere isolatie? Dat komt omdat er per extra laag een ruimte met stilstaande lucht ontstaat. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking. Daarom helpt het toevoegen van extra koepellagen voor een verbeterde isolatie. Het maximale dat we momenteel kunnen gaan is een vijfwandige lichtkoepel.

Een doorzichtige of niet doorzichtige lichtkoepel 50 x 100

Lichtkoepels zijn er in twee kleuren. Helder of opaal, ofwel doorzichtig of niet doorzichtig. Heldere koepels hebben optimale lichtinval en er kan strak door naar buiten gekeken worden. Dus ook naar binnen. Als dit niet gewenst is, wordt er gekozen voor een opalen lichtkoepel. Deze laat net iets minder licht door. Belangrijker nog hij is niet doorzichtig. Opalen lichtkoepels worden doorgaans geplaatst op slaapkamer of badruimtes. Echter kan het ook zo zijn dat men wilt dat het licht niet zo fel binnen schijnt, ook dan is opaal de beste keuze.

Alternatieven op de 50x100 lichtkoepel

Zoals gezegd is de 50x100 lichtkoepel ideaal voor de ruimtes waar geen oneindige ruimte is. Toch zijn er ook nog andere formaten rechthoekige lichtkoepels verkrijgbaar bij DaglichtDirect.nl. De meest gangbare formaten hebben we voor je op een rijtje gezet:

Lichtkoepel 50x100 kopen bij DaglichtDirect.nl

Overweeg je de aanschaf van een 50x100 lichtkoepel? Ontdek de beste deals bij DaglichtDirect. Als je een zakelijke bestelling wilt plaatsen, maak dan meteen een zakelijk account aan en geniet van de talloze voordelen voor zakelijke klanten bij DaglichtDirect. Heb je nog vragen over onze 50x100 koepels? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice voor persoonlijk advies.

Pak je korting