Lichtkoepel 40x70

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 40x70

Een lichtkoepel van 40x70 is een veel verkochte uitvoering lichtkoepel van DaglichtDirect.nl. Een lichtkoepel zorgt voor natuurlijke lichtinval in de onderliggende ruimte. 

Een lichtkoepel 40x70 die op een opstand geplaatst wordt heeft een daksparing van 60x90. De opstand loopt schuin weg voor optimale lichtinval.

Een niet te breken lichtkoepel 40x70

Lichtkoepels 40x70 zijn verkrijgbaar in de materialen acrylaat en polycarbonaat. Acrylaat lichtkoepels zijn de meest verkochte uitvoering lichtkoepels. Acrylaat is een uitstekend materiaal dat 25 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. Bij een meerwandige lichtkoepel zijn alle schalen uitgevoerd in acrylaat. 

De sterkste lichtkoepels zijn vervaardigd uit polycarbonaat. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte en is praktisch niet kapot te krijgen. Bij een meerwandige lichtkoepel in polycarbonaat is de buitenschaal uitgevoerd in polycarbonaat. De overige schalen van de 40x70 lichtkoepel zijn van acrylaat. Het prijsverschil in een lichtkoepel 40x70 is relatief klein tussen de twee materialen. Hoe groter de lichtkoepel wordt, hoe groter het prijsverschil.

Een extra geïsoleerde lichtkoepel 40x70

Afhankelijk van in welke ruimte de lichtkoepel 40x70 wordt geplaatst hoort een bijpassende isolatiewaarde. Hier is geen standaard regel voor, maar DaglichtDirect brengt hier wel adviezen in uit.

De standaard koepel was altijd de dubbelwandige lichtkoepel. We zien een verschuiving richting een driewandige koepel, omdat er steeds meer vraag naar goede isolatie is. Een enkelwandige lichtkoepel is niet geschikt voor binnenruimtes. Dit is enkel voor een overkapping of carport geschikt. Als optimale isolatie gewenst is, adviseren we een vierwandige lichtkoepel of zelfs een vijfwandige lichtkoepel te bestellen.

Een lichtkoepel 40 x 70 in verschillende kleuren

Daglicht is het mooiste licht dat er beschikbaar is. Echter is te veel of juist te weinig licht niet wenselijk. Maar hoe bepaal je hoeveel daglicht je nodig hebt in een ruimte? Hier zijn geen regels voor, maar in een ruimte waar een beeldscherm hangt wil je niet te veel daglicht hebben. Dit zorgt namelijk voor vervelende reflecties op het scherm. In een ruimte waar handwerk wordt verricht, wil je juist weer niet te weinig licht hebben. Dat vergroot mogelijk het risico op fouten en zelfs ongelukken. De mate waarin daglicht nodig is bepaalt de kleur van de lichtkoepel. Bij DaglichtDirect heb je de keuze uit twee verschillende kleuren / uitvoeringen, namelijk glashelder en opaal. 

Glasheldere lichtkoepels 40x70 zijn volledig doorzichtig en hebben optimale lichtinval. Er wordt genoten van optimaal licht en alles in de ruimte komt uitstekend tot uiting. Er kan ook strak door de lichtkoepel naar binnen gekeken worden, precies een reden waarom er ook vaak voor opaal gekozen wordt.

Opalen lichtkoepels zijn niet doorzichtig en worden vaak toegepast op privacygevoelige ruimtes. Denk hierbij aan een badkamer of slaapkamer. Opaal haalt de felheid net wat van het licht af. Dit heeft als gevolg dat de lichtopbrengst ook lager ligt. Desondanks blijft de lichtopbrengst van opalen lichtkoepels hoog.

Alternatieven op de lichtkoepel 40x70

De lichtkoepel 40x70 is een populair model rechthoekige lichtkoepel. Toch zijn er ook andere formaten die geschikt zijn als je op zoek bent naar een rechthoekig model. De meest populaire afmetingen hebben we voor je op een rijtje gezet:

Een ventilerende lichtkoepel 40x70 voor frisse lucht

Bij een dakkoepel 40x70 hoort ook altijd een opstand. Regelmatig worden lichtkoepels op een houten opstand geplaatst. Dit kan prima, echter vervalt wel alle garantie op de lichtkoepel. Dit omdat veel schadegevallen ontstaan door het verkeerd maken van de opstand. 

Het advies van DaglichtDirect is om een bijpassende opstand te bestellen. In de dagmaat 40x70 zijn vaste en ventilerende opstanden beschikbaar. Een vaste opstand zorgt ervoor dat de koepel altijd gesloten is. Met een ventilerende opstand kan de lichtkoepel met behulp van een bedieningsstok opengedraaid worden. Hierdoor wordt de onderliggende ruimte geventileerd. 

Naast de standaard uitvoering opstand zijn er ook extra geïsoleerde opstanden beschikbaar.

Lichtkoepel 40 x 70 kopen bij DaglichtDirect

Van plan om een lichtkoepel 40 x 70 te kopen? Dat doe je het voordeligst bij DaglichtDirect. Zakelijke bestelling plaatsen? Maak dan direct een zakelijk account aan en profiteer van de vele voordelen van zakelijke klanten bij DaglichtDirect. Nog vragen over de 40x70 koepels uit ons assortiment? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor advies op maat.

Pak je korting