Lichtkoepel 80x180

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 80x180

Een grote rechthoekige lichtkoepel voor optimale lichtinval in het platte dak. Een lichtkoepel 80x180 zorgt naast veel lichtinval voor een betere sfeer binnen de ruimte en de mogelijkheid tot het beperken van de elektriciteitskosten door de lichtinval gedurende de dag. Een optimaal geïsoleerde lichtkoepel 80x180 kan ook meehelpen in het beperken van de stookkosten.

Een rechthoekige lichtkoepel 80 x 180 

De dagmaat is bij het bestellen van een lichtkoepel van essentieel belang. De dagmaat dient niet verward te worden met de daksparing van de opstand. De dagmaat is de lichtmaat. De maat waardoor het licht dus daadwerkelijk naar binnen valt. Zo hoog mogelijk in de opstand de binnenmaat gemeten.

Is het niet mogelijk om de maat van binnenuit te meten, kan er met de buitenmaat gewerkt worden. De standaard is dagmaat + 16cm is buitenmaat. Is het een lichtkoepel met een buitenmaat van 96x196? In dat geval kunnen we spreken van een lichtkoepel 80 x 180.

Vaak krijgen we de reactie dat de dagmaat die gemeten is bijvoorbeeld 78x178 is. Dit is vaak het geval wanneer het een dakbetredingsopstand of ventilerende opstand is. Het raamwerk waarop de lichtkoepel is gemonteerd valt dan net binnen de opstand zelf. Dit vertekent de maat dus net iets. Bij een lichtkoepel 80x180 is dit erg belangrijk. Aangezien de dagmaat 75x175 heel dicht in de buurt zit. Voor een dubbele check wordt de buitenmaat gemeten.

Ander formaat nodig?

Ben je tot de conclusie gekomen dat 80x180 toch niet het ideale formaat is, maar wil je toch graag een rechthoekige lichtkoepel? Neem dan eens een kijkje bij onze andere formaten die uiterst populair zijn:

Er is dus altijd wel een geschikt formaat koepel voor jouw situatie. Ook als je op zoek bent naar een vierkante lichtkoepel zit je bij ons helemaal goed. Twijfel je over de perfecte dagmaat? Lees dan onze blog: Welke dagmaat kies ik voor mijn lichtkoepel. Toch liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Een niet te breken lichtkoepel 80x180

Robuustheid en veiligheid een wens? Kies dan voor een lichtkoepel 80x180 in polycarbonaat uitvoering. Polycarbonaat is een onovertroffen slagvast materiaal. In principe kan met een hamer op de polycarbonaat lichtkoepel geslagen worden zonder dat deze kapot gaat. Belangrijk als er hoge bomen in de omgeving staan of dat de lichtkoepel op een dakterras wordt geplaatst.

Een acrylaat lichtkoepel is nog steeds verreweg de meest verkochte uitvoering lichtkoepel. De acrylaat dakkoepels hebben een gunstige prijs kwaliteit verhouding en zijn zeer betrouwbaar. Daarbij is acrylaat nog steeds 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte, waardoor de lichtkoepels zeker hagelbestendig zijn.

Een lichtkoepel 80x180 met goede isolatiewaarde

De groeiende vraag naar isolatie is ook terug te zien in de vraag naar lichtkoepels bij DaglichtDirect.nl. Voorheen was een dubbelwandige koepel al voldoende. Tegenwoordig wordt er steeds meer gevraagd naar drie of vierwandige lichtkoepels. 

Enkelwandige lichtkoepels kunnen alleen toegepast worden in carports of overkappingen waar minstens één wand geopend is. Wanneer alle wanden gesloten zijn is minimaal een dubbelwandige lichtkoepel op zijn plaatst. Bij een enkelwandige lichtkoepel treedt condensatie op. 

Hoe beter de ruimte geïsoleerd moet worden hoe meer wanden er aan de lichtkoepel toegepast dienen te worden. Elke wand realiseert een extra ruimte met stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert en zodoende isoleert de lichtkoepel beter.

Een lichtkoepel 80x180 voor een privacy gevoelige ruimte

Lichtkoepels zijn er in twee verschillende kleuren. Waarbij opaal doorgaans toegepast wordt op privacy gevoelige ruimtes. Badkamers en slaapkamers vragen niet om inkijk en zodoende wordt een ondoorzichtige opalen lichtkoepel 80x180 toegepast.

Is naar buiten kijken en optimale lichtinval gewenst dan is er de keuze voor een glasheldere lichtkoepel. Ondanks dat een opalen lichtkoepel niet doorzichtig is, is de lichtopbrengst erg hoog.

Voordelig een 80x180 lichtkoepel kopen bij DaglichtDirect

Of je een particulier bent op zoek naar een losse lichtkoepel of juist een zakelijke klant die op zoek is naar meerdere lichtkoepels maakt bij DaglichtDirect niet uit. Wij hanteren voor iedereen scherpe prijzen. Zakelijke klanten profiteren echter wel van een vaste korting zodra ze een zakelijk account hebben aangemaakt. Particulieren hebben ook de mogelijkheid om een eenmalige korting te ontvangen door zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief. 

Pak je korting