Lichtkoepel 100x130

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 100x130

Een van de allermeest verkochte rechthoekige lichtkoepels is de lichtkoepel 100x130. Alle maten in combinatie met één zijde 100cm zijn in principe erg veel verkocht. Denk hierbij aan een lichtkoepel 100x150, 100x160 en 100x200. Met als absolute koploper de vierkante lichtkoepel in uitvoering van 100x100cm.

Een rechthoekige lichtkoepel 100x130

De dagmaat 100x130 is zoals hierboven genoemd een veel verkochte uitvoering. De dagmaat wordt gemeten door de binnenzijde van de bovenkant van de opstand te meten. De dagmaat 100x130 dient niet verward te worden met de buitenwerkse maat van de dakkoepel. De dakkoepel 100x130 heeft een buitenwerkse maat van 116x146. 

Is het niet mogelijk om van binnenuit te meten, omdat bijvoorbeeld het plafond te hoog is. Dan is het goed mogelijk om vanuit de buitenmaat van een lichtkoepel terug te redeneren naar de dagmaat. Mocht er enige twijfel zijn of de lichtkoepel 100x130 de juiste maat is voor de toepassing. Neem dan contact op met de klantenservice.

Welk materiaal wordt er gebruikt voor een lichtkoepel 100x130?

Voor kunststof lichtkoepels wordt gebruikt gemaakt van twee materialen. Acrylaat lichtkoepels en polycarbonaat lichtkoepels. Acrylaat is een materiaal dat 25 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. Dit is uitstekend hagelbestendig en lichtkoepels 100x130 in het materiaal acrylaat zijn het meest verkocht. 

Polycarbonaat is qua prijs hoger, maar nog slagvaster. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Hierdoor worden lichtkoepels van polycarbonaat ook wel pantserkoepels genoemd. Dit doordat ze praktisch niet kapot te krijgen zijn.

Bij meerwandige lichtkoepels zijn de binnenschalen van acrylaat. Bij een meerwandige koepel in polycarbonaat is dus alleen de buitenschaal polycarbonaat. De overige schalen zijn van acrylaat.

Hoe werkt isolatie van een lichtkoepel 100 x 130?

Stilstaande lucht isoleert. Door meer koepellagen toe te voegen met daartussen stilstaande lucht isoleert een lichtkoepel beter. Een enkelwandige lichtkoepel heeft een zeer geringe isolatie, waar een drie of vierwandige lichtkoepel goed isoleert. 

Het is belangrijk om een juiste isolatie te gebruiken voor de door u gewenste toepassing. Een buitensituatie, zoals een overkapping vraagt om een enkelwandige of misschien dubbelwandige lichtkoepel. Waar een goed geïsoleerde uitbouw of woonruimte vraagt voor een vier of driewandige lichtkoepel.

Lichtkoepel 100x130 in verschillende kleuren

Een dakkoepel 100x130 is verkrijgbaar in 2 kleuren. Helder en opaal. Veel moeilijk kunnen we het niet maken. Een lichtkoepel in heldere kleur is volledig transparant en laat het meeste licht door. Volledige inkijk is echter niet altijd gewenst. Dan is er de keuze voor opaal. Opaal haalt net een beetje de felheid van het licht en zorgt ervoor dat de lichtkoepel niet doorzichtig is. Ideaal voor een kleedruimte of badkamer.

Een ander voordeel van een opalen lichtkoepel is dat oneffenheden of vuiligheden niet direct van binnenuit zichtbaar zijn op de lichtkoepel.

Een lichtkoepel 100x130 op een opstand plaatsen

DaglichtDirect.nl adviseert de lichtkoepels op een bijbehorende opstand te plaatsen. Dit om schade aan de lichtkoepel te voorkomen. De opstanden van DaglichtDirect.nl worden besteld op dezelfde dagmaat als de lichtkoepel. De opstand loopt echter schuin af om meer lichtinval te realiseren. Bij de dagmaat 100x130 hoort een daksparing van 120x150cm.

Naast een vaste opstand is het ook mogelijk om een ventilerende opstand te bestellen. Ook zijn er dakbetredingsopstanden. Hiervoor is een 100x130 een niet veel verkochte uitvoering.

Pak je korting