Lichtkoepel enkelwandig acrylaat 100x200 opaal

Lichtkoepel enkelwandig acrylaat 100x200 opaal

€ 312,50 € 258,26
Kleur
Opaal
Isolatiewaarde
5,40 W/m²K
Dagmaat
100x200cm

Een enkelwandige acrylaat lichtkoepel in opale uitvoering met de afmetingen van 100cm x 200cm.

Levertijd 5-10 werkdagen.

De lichtkoepel wordt geleverd met bevestigingsmaterialen, voorgemonteerde afdichtingsband en 10 jaar fabrieksgarantie.

Lichtkoepel enkelwandig acrylaat 100x200 opaal

Hieronder is alle informatie over de rechthoekige lichtkoepel enkelwandig acrylaat 100x200 opaal te vinden:

Afmetingen van de lichtkoepel

De dagmaat van een lichtkoepel is de maat waar de lichtkoepel op wordt besteld. Het is belangrijk de dagmaat niet te verwarren met de daksparing of buitenmaat van de lichtkoepel. In de afbeelding die bij de lichtkoepel staat is een schematische weergave geplaatst van de lichtkoepel. De buitenmaat van de dakkoepel is dagmaat + 16cm. Bij de lichtkoepel 100x200 hoort dus een buitenmaat van 116x216.

Het materiaal van de lichtkoepel

Acrylaat is een materiaal dat ook wel acryl, PMMA of plexiglas wordt genoemd. Acrylaat heeft een slagvastheid die 25 keer hoger ligt dan glas van dezelfde dikte. Acrylaat is een materiaal dat enorm veel licht doorlaat. Een misverstand dat soms bestaat is dat acrylaat, helder is. Dat is mogelijk, maar acrylaat lichtkoepels zijn ook in opaal verkrijgbaar.

De isolatiewaarde van de lichtkoepel

Een enkelwandige lichtkoepel biedt beperkte isolatie en is niet geschikt voor geïsoleerde ruimtes. De Ur waarde is slechts 5,7. Dat is helemaal niet erg als dit niet nodig is.

Een enkelwandige lichtkoepel wordt voornamelijk toegepast op carports, overkappingen en veranda’s. Kortom ruimtes waar isolatie niet gewenst is. Een enkelwandige lichtkoepel is verkrijgbaar in helder en opaal.

Een transparant of opaal uitgevoerde lichtkoepel

Een opalen lichtkoepel of melkwitte lichtkoepel zorgt ervoor dat er niet van buitenaf naar binnen gekeken kan worden. Desondanks is de lichtopbrengst van de opalen lichtkoepel hoog. Vaak worden opalen lichtkoepels toegepast op privacy gevoelige ruimtes, tevens halen de melkwitte koepels de felheid net iets van het licht dat binnenvalt.

De keuze voor een opalen lichtkoepel is vaak een persoonlijke voorkeur tenzij het uiteraard een privacy gevoelige ruimte is.

Voor verder vragen kan contact opgenomen met de klantenservice.

Meer informatie
KG 10
Materiaal Acrylaat
Aantal bevestigingspunten 16
Isolatiewaarde 5,40 W/m²K
Koepellagen Enkelwandig
Pak je korting