Lichtkoepel 180x180

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 180x180

Een zeer grote lichtkoepel voor optimale lichtinval. In principe is de lichtkoepel 180x180 de grootste standaard vierkante lichtkoepel die DaglichtDirect levert. Grotere maten als 200x200 of zelfs tot 250x250cm zijn op aanvraag te leveren.

Een grote vierkante lichtkoepel 180x180

De dagmaat is bepalend voor de hoeveelheid licht die binnenvalt. De grote afmeting 180x180 zorgt voor enorm veel lichtinval in de onderliggende ruimte. De dagmaat van een dakkoepel dient niet verward te worden met de daksparing. De dagmaat is de lichtmaat. De lichtkoepel wordt vaak op een schuine opstand geplaatst waarvan de daksparing 20cm groter is. Het gat in het dak van een lichtkoepel 180 x 180 is dus 200x200. 

Om de dagmaat juist te meten wordt de binnenzijde van de bovenkant van de opstand gemeten. Is het nu niet mogelijk om hier bij te kunnen dan de buitenmaat van de lichtkoepel opgemeten worden. Bij een lichtkoepel 180 x 180 hoort een buitenmaat van 196 x 196cm. De rand waar de bevestigingsgaten in zitten is 8cm aan weerszijde. In totaal + 16cm. Meer weten over de dagmaat? Lees dan onze blog: Hoe meet ik de dagmaat van een lichtkoepel?

Op zoek naar andere vierkante maten? Neem dan eens een kijkje bij onze alternatieven op de 180x180 lichtkoepel:

Een lichtkoepel 180x180 van acrylaat of polycarbonaat

Een grote lichtkoepel 180x180 is er in twee materialen. Bij ons heb je de keuze uit een acrylaat lichtkoepel en een polycarbonaat lichtkoepel. Acrylaat is 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte en is de meest verkochte uitvoering lichtkoepels bij DaglichtDirect.nl. Bij een enkelwandige en meerwandige lichtkoepel 180x180 zijn alle schalen uitgevoerd in acrylaat.

Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Een polycarbonaat lichtkoepel wordt ook wel een pantserkoepel genoemd. Bij een enkelwandige koepel is de koepel schaal van polycarbonaat. Bij meerwandige koepels is alleen de buitenschaal polycarbonaat. Om kosten te besparen zijn de binnenschalen van acrylaat. De inslag komt immer op de buitenste schaal.

Een goed geïsoleerde lichtkoepel 180x180

De grote oppervlakte van 180x180 cm kan veel warmte doorlaten. Hierdoor is het belangrijk om de juiste isolatie toe te passen. Het prijsverschil is vrij groot wanneer er een extra koepelschaal wordt toegevoegd. Dit verschil is groot, doordat de schalen ook zo groot zijn en de kostprijs hiervan dus ook hoog is. Echter is het een valse besparing om te weinig isolatiewaarde toe te passen. Veel warmte zal namelijk de ruimte verlaten en de stookkosten lopen zo flink op.

Veel lichtinval door de lichtkoepel 180x180

Lichtkoepels zijn er in twee verschillende kleuren. De meeste lichtinval is er door een glasheldere lichtkoepel. De koepel is volledig transparant en er kan strak doorheen gekeken worden. Een opalen lichtkoepel levert minder licht op en is niet volledig doorzichtig. De opalen kleur haalt de felheid iets van het licht af en zorgt voor een lagere lichtopbrengst. Desondanks is de lichtopbrengst zeer hoog.

Opaal wordt ook wel melkwit genoemd. 

Lichtkoepel 180x180 kopen bij DaglichtDirect

Wil jij een lichtkoepel 180x180 kopen? Dan doe je dat voordelig bij DaglichtDirect. Zakelijke klanten profiteren na het aanmaken van een zakelijk account zelfs van extra kortingen.

Pak je korting