Massief acrylaat en polycarbonaat 

De belangrijkste productgroep van DaglichtDirect zijn de lichtkoepels. Lichtkoepels worden vervaardigd uit acrylaat en/ of polycarbonaat, de acrylaat en polycarbonaat platen worden namelijk zo geblazen dat er koepels ontstaan. Echter zijn de platen ook los verkrijgbaar. Het assortiment van DaglichtDirect.nl is zeer uitgebreid. De acrylaat en polycarbonaat massieve platen zijn er in 2mm tot 6mm dikte op standaard afmetingen. 

Bekijk de massieve acrylaat en massieve polycarbonaat platen van DaglichtDirect.nl 

Geëxtrudeerd of gegoten massieve platen

Bij het geëxtrudeerde platen word tijdens het productieproces een vloeibare massa in een machine gegoten en door matrijzen heen op de juiste dikte geperst. De massa wordt in horizontale richting op een band verplaatst om af te kunnen koelen en uit te harden. De platen worden op de juiste afmeting gezaagd. Het extrusie proces heeft een begin en een eind en beweegt in horizontale richting. De vloeibare substantie eindigt als massieve acrylaat, ook wel PMMA plaat of als massieve polycarbonaat plaat. 

Een andere manier van het vervaardigen van massieve platen is door het te gieten. De vloeibare kunststof wordt gegoten in de juiste vorm, in het geval van massieve platen in een rechte vorm. De platen worden gekoeld en krijgen te tijd om hard te worden.

Bij het maken van een geëxtrudeerde plaat is er een begin en een eind, en gaat de plaat dus van links naar rechts. Bij een gegoten plaat blijft de plaat op dezelfde plaats en beweegt deze alleen in verticale richting, van boven naar beneden. De massieve platen van DaglichtDirect.nl zijn geëxtrudeerde platen.

Toepassing van massief plaatwerk

De toepassing van massieve platen is eindeloos. Zowel binnen als buitenhuis kunnen de massieve platen gebruikt worden. Het verschil is dat de massieve acrylaat platen minder sterk zijn dan de polycarbonaat platen. Qua doorlaat en uiterlijk verschillende platen vrijwel niet. 

Massieve platen kunnen goed gebruikt worden als vervanging van glas. Bijvoorbeeld in vandalisme gevoelige toepassingen als bushokjes of reclameborden. Voor de particulier kunnen ze gebruikt worden als voorzetraam, transparante scheidingswand, transparante dakbedekking of in kleinere toepassing als onderzetter, naambordje of fotolijst.

 

Voor acrylaat massieve en polycarbonaat massieve platen met een andere afmeting of dikte kan contact op genomen worden met de klantenservice. Deze zijn op aanvraag en hebben doorgaans een langere levertijd. 

Pak je korting