Polycarbonaat golfplaat 177/51 214x110cm driewandig

Polycarbonaat golfplaat 177/51 driewandig 214x110cm

€ 55,00 € 45,45
Kleur
Glashelder
Afmeting
214x110cm

Een lichtdoorlatende polycarbonaat driewandige golfplaat in het golftype 177/51 op de afmetingen 214cm x 110cm.

Polycarbonaat golfplaat 177/51 driewandig 214x110cm

Een driewandige polycarbonaat golfplaat combineert een onovertroffen slagvastheid met een relatief hoge isolatiewaarde. Hierdoor is het de ideale golfplaat voor het realiseren van een lichtdoorlatende dakafwerking.

Driewandige platen 177/51

Het golfprofiel 177/51 staat voor 177mm hart op hart afstand van golven en 51mm hoogte van de golven. Dit in combinatie met de 6mm dikte van de platen zorgt dat deze golfplaat uitstekend aansluit op bestaande vezelcement golfplaten. Maar ook voor het realiseren van overkappingen, veranda's, caports of schuurtjes is deze golfplaat uitstekend.

De driewandige golfplaat is enkelzijdig UV bestendig. De golfplaat heeft dus een boven en onderkant. Middels een tekst in de hoek van de meerwandige golfplaat staat weergegeven wat de kant is die naar boven gericht moet zijn. Doordat de golfplaat meerwandig is uitgevoerd is de golfplaat niet doorzichtig, maar desondanks heeft de golfplaat een lichtdoorlaat van ongeveer 70%.

Driewandige golfplaten monteren

Het monteren van de golfplaten gebeurt altijd met bevestigingsmaterialen die in het hoogste punt van de golf worden bevestigd. Belangrijk is dat de golfplaat voorgeboord wordt. Golfplaten van kunststof werken onder invloed van temperatuur, zodoende moet het boorgat groter zijn dan het bevestigingsmateriaal. Uiteraard is het geheel dan niet waterdicht afgesloten. Hiervoor zijn combidoppen in het assortiment verkrijgbaar. Deze vallen precies over de golfplaat heen. De houtdraadbout gaat door de ring van de combidop heen in de onderbalk. Uiteindelijk wordt de dop van de combidop op de onderste ring gedrukt voor waterdichte afsluiting.

Naast de juiste bevestigingsmaterialen zijn er afstandhouders en schuimprofiel voor het netjes afwerken van de overkapping.

Golfplaten driewandig belopen

Het belopen van golfplaten wordt door DaglichtDirect nooit geadviseerd. Ook adviseren we het niet om de driewandige golfplaten te zagen. Dit omdat de platen aan alle zijdes netjes dichtgemaakt zijn. Wanneer de golfplaat gezaagd wordt zijn de uiteinden open. Er kan zo vuil in de meerwandige plaat terecht komen.

Verder nog vragen over de golfplaten? Neem dan contact op met de klantenservice.

Meer informatie
KG 4.7
Materiaal Polycarbonaat
Golftype 177/51
Dikte 6mm
Pak je korting