Polycarbonaat golfplaat 177/51 305x110cm

Polycarbonaat golfplaat 177/51 305x110cm

€ 56,00 € 46,28
Kleur
Glashelder
Afmeting
305x110cm

Een transparante polycarbonaat enkelwandige golfplaat in het golftype 177/51 op de afmetingen 305cm x 110cm.

 

Polycarbonaat golfplaat 177/51 305x110cm

Polycarbonaat is een materiaal dat een zeer hoge slagvastheid heeft. De kunststof golfplaat is hagelbestendig en is vrijwel niet kapot te krijgen. De slagvastheid van polycarbonaat, dat we ook wel afkorten met PC, is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Door de golfplaat kan strak heen gekeken worden. Geen glasvezeldeeltjes, zoals bij een polyester golfplaat, maar volledig transparant.

Een drie meter lange kunststof golfplaat

Eén van de meest verkochte polycarbonaat golfplaten uit het assortiment. De reden dat de golfplaat 305cm is, is omdat er gewerkt wordt aan de hand van de Engelse voetmaten. 1 Engelse voet = 30,5 centimeter. Deze kunststof golfplaat heeft dus een lengte van 10 Engelse voet. Qua breedte is elke golfplaat verschillend, dit komt uiteraard door de breedte van een golf. Deze golfplaat heeft een werkelijke breedte van 110cm, maar doordat er wordt overlapt is de werkende breedte in werkelijkheid smaller. Wij hanteren altijd de vuistregel, bestel één plaat meer dan de breedte van de overkapping. Is de overkapping 6,55 meter dan zijn dat 6 golfplaten + 1 extra = 7 golfplaten. 

Een transparante golfplaat zagen

Polycarbonaat laat zich in tegenstelling tot bijvoorbeeld PVC golfplaten uitstekend zagen. Op gemiddelde snelheid zagen met bijvoorbeeld een cirkelzaag of decoupeerzaag gaat uitstekend. Dit zorgt ervoor dat schuine hoeken of aflopende overkappingen uitstekend belegd kunnen worden met deze lichtdoorlatende golfplaten.

Wat is een golftype van een golfplaat?

Een golftype is eenvoudig gezegd de hart op hart afstand voor de schuine streep en de hoogte van de golf na de schuine streep. 177/51 staat zodoende voor 177mm hart op hart van de golf en 51mm hoogte van de golf. Op deze manier zijn alle golfplaten eenvoudig uit te lezen. In het artikel: Hoe meet ik de golfafstand en golfhoogte? wordt hier alle uitleg voor gegeven.

Er zijn naast het golftype bepaalde belangrijke kenmerken van kunststof golfplaten waar rekening mee gehouden dient te worden. Hierover zijn door ons verschillende blogartikelen geschreven die allemaal te lezen zijn op de blogpagina

Mochten er toch nog vragen zijn kan er altijd contact opgenomen worden met de klantenservice.

Meer informatie
KG 4.898
Materiaal Polycarbonaat
Golftype 177/51
Dikte 1mm
Pak je korting