Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x250cm glashelder

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x250cm glashelder

€ 67,50 € 55,79
Kleur
Glashelder
Afmeting
105x250cm

Een heldere 16mm polycarbonaat kanaalplaat met X - structuur in de afmetingen 105cm x 250cm.

 

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x250cm glashelder

Polycarbonaat is een materiaal dat ook wel wordt aangeduid aan Lexan. Wij gebruiken binnen DaglichtDirect ook vaak de afkorting PC. Uiteraard staat PC voor Poly Carbonaat. 

Polycarbonaat kanaalplaten zijn, zoals de naam het al doet vermoeden, opgebouwd uit meerdere kanalen. Deze kanalen zorgen met tussenkamers lucht voor een betere isolatie. Stilstaande lucht isoleert namelijk. Een andere naam voor de kanaalplaten zijn ook wel tunnelplaten. De polycarbonaat 16mm kanaalplaten die DaglichtDirect verkoopt zijn X structuur kanaalplaten. Dit betekent dat tussen de buitenkanten van de platen geen rechte tunnels zichtbaar zijn. Er wordt gebruik gemaakt van schuine tussenschotjes die een X vormen. Hierdoor zijn de platen goed isolerend en extra stevig.

Het materiaal polycarbonaat is zeer sterk en daardoor zijn de platen uitstekend bestand tegen inslag van buitenaf. De polycarbonaat is éénzijdig UV bestendig en heeft dus een boven en onderzijde. Om optimaal te kunnen genieten van de platen dient de UV zijde naar de bovenkant gelegd te worden.

Kanaalplaat 105x250cm helder

De heldere kanaalplaat van DaglichtDirect voldoet aan alle kwaliteitseisen en is standaard 98cm breed. Deze plaat is helder uitgevoerd en 105cm breed. Bij DaglichtDirect maken we gebruik van de term glashelder, doordat dit ook bij de lichtkoepels die wij verkopen wordt toegepast. Echter is het niet mogelijk om door een heldere kanaalplaat heen te kijken. Ondanks dat de kanaalplaat niet doorzichtig is heeft deze een hoge lichtdoorlaat. 

Veel lichtdoorlaat is van belang om te voorkomen dat het binnen gauw donker wordt, doordat de overkapping veel van het licht wegneemt. 

De kanaalplaten zijn enkelwandig UV bestendig. Dit betekent dat de kanaalplaten weldegelijk een onder en bovenzijde hebben. De zijde die naar boven gericht dient te worden heeft een blauwe folie op de plaat. Verwijder deze folie pas als de platen volledig gemonteerd zijn. Dit om beschadigingen tijdens het monteren te voorkomen.

Een losse kanaalplaat monteren

Het is niet mogelijk om door een kanaalplaat heen te schroeven om deze vast te zetten. Tenminste dat wordt niet geadviseerd. Hiermee worden de kanalen geopend en dit gaat ten koste van de waterdichtheid, lichtdoorlaat en levensduur van de kanaalplaat. Hierdoor komen de kanalen over het algemeen altijd in profielen te vast te zitten.

Het kan natuurlijk zijn dat de overkapping nog uitstekend is, maar dat de kanaalplaten enkel vervangen hoeven te worden. Er zijn dan enkele zaken waar rekening mee gehouden dient te worden.

De waterafloop wordt geadviseerd op minimaal 15 centimeter per strekkende meter overkapping. Dit om er voor te zorgen dat het regenwater de overkapping netjes schoonhoud en dat het vocht dat mogelijk de kanalen intrekt in vochtige periodes er ook weer uit kan lopen aan de onderzijde. Hiervoor heeft DaglichtDirect ook een speciale anti dust tape. Als de onderzijde van de kanaalplaten namelijk dichtgetaped zou worden met gesloten tape krijgt het water alsnog geen kans de platen uit te lopen. De speciale combitape van DaglichtDirect biedt uitkomst. De bovenzijde is netjes dicht getaped, waar de onderzijde een speciale tape heeft die vuiligheid tegenhoud, maar het wel mogelijk maakt dat vocht uit te kanalen kan lopen.

Als laatste is het uiteraard belangrijk om de platen met de juiste kant naar boven te laten wijzen. Dit is met de blauwe beschermfolie op de platen duidelijk gemaakt.

Een polycarbonaat kanaalplaat terrasoverkapping

De polycarbonaat kanaalplaten zijn uitstekend omtoe te passen in een terrasoverkapping, veranda of serre. DaglichtDirect.nl biedt een volledige dakafwerking in de categorie overkapping

Voor andere afmetingen of diktes kan contact opgenomen worden met de klantenservice voor een prijs op aanvraag.

Blogartikelen polycarbonaat kanaalplaten

Op onze blogpagina zijn veel relevantie blog artikelen geschreven voor polycarbonaat kanaalplaten. 

Klik hier en vind onze blogpagina.

Meer informatie
Materiaal Polycarbonaat
Dikte 16mm
Pak je korting