Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x250cm opaal

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x250cm opaal

€ 67,50 € 55,79
Kleur
Opaal
Afmeting
105x250cm

Een opale 16mm polycarbonaat kanaalplaat met X - structuur in de afmetingen 105cm x 250cm.

 

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x250cm opaal

Polycarbonaat is een materiaal dat vele malen sterker is dan glas van dezelfde dikte. Bij DaglichtDirect hanteren we vuistregel. Polycarbonaat is 250x sterker dan glas van dezelfde dikte. Hierdoor zijn de platen hoog slagvast en vrijwel niet kapot te krijgen. Polycarbonaat wordt ook wel lexaan genoemd of aangeduid met de afkorting PC. 

Naast de hoge slagvastheid zijn kanaalplaten ten op zichte van glas of massief kunststof vele malen lichter in gewicht en eenvoudig te tillen. Kanaalplaten laten zich eenvoudig inkorten, zonder dat de plaat gaat splinteren of scheuren. 

Kanaalplaat opaal 105x250cm

De 16mm kanaalplaten zijn vijfwandig uitgevoerd en zijn te herkennen aan de zichtbare kanalen in de plaat. Door de X structuur in de platen zijn deze licht van gewicht en bieden deze een gemiddelde isolatie. De opale kleur zorgt ervoor dat de platen de melkwitte kleur hebben en niet doorzichtig zijn. De lichtdoorlaat is ongeveer 40% ten opzichte van een lichtdoorlaat van de heldere platen van ongeveer 65%. 

Polycarbonaat kanaalplaten zijn uitstekend geschikt voor een terrasoverkapping die aan huis geplaatst wordt. De meest verkochte platen bij DaglichtDirect.nl zijn 16mm dik en 98cm breed.

De platen zijn door de X structuur enorm sterk waardoor ze bestand zijn tegen flinke inslag van buitenaf denk aan flinke hagel of regenbuien. Daarbij zijn de platen enkelwandig UV bestendig. Waardoor een lange leversduur bij juiste montage gewaarborgd wordt.

Tunnelplaat 105x250cm plaatsen

Belangrijk om rekening te houden met een tunnelplaat of kanaalplaat is dat deze damdiffuus is. Dit betekent dat in vochtige periode vocht in de kanalen kan trekken. Door de zwaartekracht kan het water aan de onderzijde weer uit de kanalen lopen. Belangrijk is wel dat het vocht de kans krijgt om hier uit te lopen. Dit kan enerzijds door het juiste afschot te realiseren. Minimaal 15 centimeter per lopende meter. Ook heeft DaglichtDirect een speciale tape in het assortiment. Waarbij de onderzijde met een speciale anti dust tape wordt afgewerkt. Het water kan er wel uit lopen, maar de vuiligheid kan er niet in komen.

Zijn de huidige kanaalplaten sneller dan gewenst aan vervanging toe is het ook mogelijk om op onze informatie pagina de montagevoorschriften te vinden. Betreft het een volledig nieuwe situatie is het raadzaam om de bijbehorende klemsetprofielen te bestellen. DaglichtDirect biedt namelijk volledige dakpakketten aan.

Polycarbonaat kanaalplaat overkapping

Een volledige overkapping met kanaalplaten van 98x250cm in 16mm dikte. DaglichtDirect heeft verschillende 16mm polycarbonaat kanaalplaat dakpakketten in het assortiment, waarbij de klant enkel nog de houten onderconstructie hoeft te realiseren. De bovenbouw wordt volledig aangeleverd en is eenvoudig te monteren. Voor overkappingen met kanaalplaten van 105cm dient contact opgenomen te worden met de klantenservice.

Ook heeft DaglichtDirect relevante blogartikelen geschreven over de kanaalplaten om de meest gestelde vragen te tackelen. 

Meer informatie
Materiaal Polycarbonaat
Type 16mm
Dikte 16mm
Pak je korting