Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x300cm opaal

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x300cm opaal

€ 80,00 € 66,12
Kleur
Opaal
Afmeting
105x300cm

Een opale 16mm polycarbonaat kanaalplaat met X - structuur in de afmetingen 105cm x 300cm.

 

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x300cm opaal

Het materiaal polycarbonaat wordt ook wel Lexaan genoemd en DaglichtDirect gebruikt ook de afkorting PC. Polycarbonaat is een materiaal dat in zowel massief plaat als in tunnelplaat verwerkt wordt. Een lichtkoepel is bijvoorbeeld een massieve plaat die tijdens het productieproces in een bolling gemaakt is. Polycarbonaat is lichter in gewicht dan glas van dezelfde dikte en tevens 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Dit maakt het een uitstekend te verwerken plaat. 

Zoals de naam kanaalplaten al doet vermoeden zitten in de plaat kanalen verwerkt. De kanalen worden gerealiseerd door tussenschotjes met stilstaande lucht die zorgt voor een isolerend effect. Veel kanaalplaten hebben rechte kanalen. DaglichtDirect heeft een kanaalplaat met X structuur. Dit zorgt voor extra isolatie en met name extra stevigheid van de tunnelplaat.

Kanaalplaat opaal 105x300

De opale kleur van de 105x300 16mm kanaalplaat zorgt ervoor dat er ten opzichte van de heldere variant minder licht binnenvalt. De lichtdoorlaat van de opalen uitvoering is 40%. Toch is de opale uitvoering het meest verkocht. Vuiligheid is minder goed zichtbaar en het licht treed minder fel binnen. De polycarbonaat kanaalplaten zijn bij DaglichtDirect standaard te verkrijgen op 98cm of 105cm. Andere breedte en dikte maten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de klantenservice.

De kanaalplaten zijn enkelwandig UV bestendig en hebben een hoogwaardige kwaliteit. In de lengterichting is het eenvoudig om de polycarbonaat platen in te korten. DaglichtDirect kan op aanvraag platen op maat maken, maar het beste is om dit op het werk zelf te verrichten. Alles wat DaglichtDirect er af haalt kan er niet meer terug bij.

Losse kanaalplaten monteren

De overkapping is in principe nog intact, maar de kanaalplaten zijn aan vervanging toe. Dit kan eenvoudig door nieuwe kanaalplaten te bestellen en deze in de bestaande profielen te plaatsen. Belangrijk is om voor plaatsing de juiste tape aan te brengen. De kanaalplaten worden niet met de juiste tape geleverd, omdat de platen op locatie wellicht nog ingekort dienen te worden. Voor een lange levensduur van de kanaalplaten heeft DaglichtDirect een anti dust tape in het assortiment.

Niet alleen de tape is van belang voor een lange levensduur van de platen. Ook is het belangrijk om een juist afschot te hebben van de polycarbonaat kanaalplaten. De 16mm platen zijn damdiffuus, wat betekent dat er dampdeeltjes in de platen kunnen trekken. Als de overkapping te vlak is krijgt het vocht niet de mogelijkheid uit de kanalen te trekken.

Als laatste is het belangrijk om de juiste zijde van de platen naar boven gericht te hebben. De blauwe folie op de kanaalplaten moet altijd naar bovengericht gemonteerd worden. Verwijder de folie pas nadat de montage voltooid is om schade te voorkomen.

Polycarbonaat kanaalplaat overkapping

Naast losse platen levert DaglichtDirect ook volledige dakpakketten voor het realiseren van een overkapping. Voor de houten onderconstructie dient zelf zorg gedragen te worden. Voor de 98x300cm kanaalplaten hebben we standaard overkappingen met klemsetprofielen in het assortiment. Voor de 105x300cm is geen standaard overkapping te bestellen. Hiervoor dient contact opgenomen te worden voor een aanbieding op maat.

Hier zijn alle dakpakketten te vinden. 

 

Meer informatie
Materiaal Polycarbonaat
Type 16mm
Dikte 16mm
Pak je korting