Ronde lichtkoepel dubbelwandig polycarbonaat Ø 60 glashelder

Ronde lichtkoepel dubbelwandig polycarbonaat Ø 60 glashelder

€ 157,50 € 130,17
Kleur
Glashelder
Isolatiewaarde
2,60 W/m²K
Dagmaat
Ø 60cm

Een ronde dubbelwandige polycarbonaat lichtkoepel in glasheldere uitvoering met een diameter van 60cm. De buitenschaal is polycarbonaat de binnenschaal is van acrylaat. 

Levertijd 5-10 werkdagen.

De lichtkoepel wordt geleverd met bevestigingsmaterialen, voorgemonteerde afdichtingsband en 10 jaar fabrieksgarantie.

Ronde lichtkoepel dubbelwandig polycarbonaat Ø 60 glashelder 

De dagmaat van een ronde lichtkoepel

De dagmaat van een ronde lichtkoepel is de maat waar de lichtkoepel op wordt besteld. Het is belangrijk de dagmaat niet te verwarren met de daksparing of buitenmaat van de lichtkoepel. In de afbeelding die bij de lichtkoepel staat is een schematische weergave geplaatst van de lichtkoepel. De buitenmaat van de dakkoepel is dagmaat + 16cm. Bij de dagmaat Ø 60 hoort dus een buitenmaat van Ø 76.

Een dubbelwandige lichtkoepel

Een dubbelwandige lichtkoepel biedt enige isolatie, doordat de lichtkoepel bestaat uit twee koepelschalen. Een binnen en een buitenschaal. De Ur waarde van een dubbelwandige lichtkoepel is 2,94. Hiermee is de dubbelwandige lichtkoepel de meest verkochte lichtkoepel.

Een dubbelwandige lichtkoepel kan toegepast worden op woonruimtes, maar wordt ook veelal toegepast op tuinkamers, garages, uitbouwen. Dubbelwandige lichtkoepels zijn verkrijgbaar in glashelder en opalen kleur.

Een polycarbonaat lichtkoepel

Polycarbonaat is een materiaal dat uitermate sterk is en wordt ook wel afgekort met PC. Polycarbonaat heeft een slagvastheid die 250 keer hoger ligt dan glas van dezelfde dikte. Polycarbonaat lichtkoepels worden ook wel pantserkoepels genoemd.

Bij meerwandige lichtkoepels is de buitenste schaal uitgevoerd in polycarbonaat. De overige schalen zijn van acrylaat. Dit komt doordat de inslag altijd op de buitenste schaal komt. Polycarbonaat lichtkoepels zijn verkrijgbaar in de kleuren glashelder en opaal.

Een heldere lichtkoepel

Een heldere of glasheldere lichtkoepel heeft de hoogste lichtopbrengst. Tevens is de lichtkoepel volledig doorzichtig. Er kan strak door de koepel heen naar buiten gekeken worden. Er is geen prijsverschil met een opalen ronde lichtkoepel.

De keuze voor een glasheldere koepel is vaak een persoonlijke voorkeur.

Voor verder vragen kan contact opgenomen met de klantenservice.

Meer informatie
Materiaal Polycarbonaat
Aantal bevestigingspunten 4
Isolatiewaarde 2,60 W/m²K
Koepellagen Dubbelwandig
Pak je korting