Bevestigingsset 76/18 6x60+dop+ring grijs

Bevestigingsset 76/18 6x60+dop+ring grijs 25 stuks

€ 8,50 € 7,02

Een zak à 25 stuks met houtdraadbouten met dop en ring voor golftype 76/18.

Bevestigingsset 76/18 grijs ten behoeve van golfplaat

Golfplaten van kunststof vragen een bepaalde manier van bevestigen. Hiervoor heeft  DaglichtDirect bevestigingsmaterialen in het assortiment. In het zakje zitten 25 houtdraadbouten 6x60 met daarbij 25 doppen en ringen voor het waterdicht afsluiten van de lichtdoorlatende golfplaat 76/18.

Kunststof golfplaat 76/18 bevestigen

Het bevestigen van kunststof golfplaten vergt toch wat meer dan wellicht vooraf gedacht. Kunststof werkt onder invloed van temperatuur, hierdoor moet de plaat voorgeboord worden met een diameter die groter is dan de houtdraadbout 6x60. De golfplaat krijgt zo de kans om te werken onder invloed van temperatuur, zonder dat deze zal gaan scheuren. Uiteraard is er dan ruimte voor water om langs de houtdraadbout 6x60 naar beneden te lopen. Daarvoor worden de doppen en ringen meegeleverd. Die sluiten alles waterdicht af.

Het werkt als volgt: 

  • De golfplaat wordt groter voorgeboord.
  • De ring wordt op de bovenzijde van de plaat over het voorgeboorde gat gelegd.
  • De houtdraadbout 6x60 gaat door de ring door de plaat, mogelijk nog door een afstandhouder 76/18, in de onderbalk vast.
  • Als laatste wordt de dop boven op de ring geduwd, zodat alles waterdicht zit afgesloten.

 

Mochten er meer vragen zijn over het bevestigen van golfplaten heeft DaglichtDirect het artikel 'Hoe bevestig ik golfplaten op de juiste manier?' geschreven. Ook kan contact opgenomen worden met de klantenservice.

Pak je korting