Dop met ring 76/18 zwart

Dop met ring 76/18 zwart 100 stuks

€ 12,50 € 10,33

Zak à 100 zwarte doppen met ring ten behoeve van golfplaat 76/18.

Dop met ring 76/18 zwart ten behoeve van golfplaat

Doppen en ringen 76/18 zijn er voor het waterdicht afsluiten van een kunststof golfplaat. Golfplaten van kunststof vragen een bepaalde manier van bevestigen.
Hiervoor heeft DaglichtDirect bevestigingsmaterialen in het assortiment. In de zak zitten 100 stuks doppen en 100 stuks ringen die gebruikt kunnen worden in combinatie met een houtdraadbout 6x60 of mogelijk bevestingsbouten of schroeven die u zelf heeft. Het is voordeliger om een zak van 100 doppen met ringen te kopen in combinatie met 100 houtdraadbouten dan vier keer een zakje van 25 bevestigingsmaterialen.

Kunststof golfplaat bevestigen

Het bevestigen van kunststof platen vergt toch wat meer dan wellicht vooraf gedacht. Kunststof werkt onder invloed van temperatuur, hierdoor moet de plaat voorgeboord worden met een diameter die groter is dan de houtdraadbout 6x60. De golfplaat krijgt zo de kans om te werken onder invloed van temperatuur, zonder dat deze zal gaan scheuren. Uiteraard is er dan ruimte voor water om langs de houtdraadbout 6x60 naar beneden te lopen. Daarvoor worden de doppen en ringen meegeleverd. Die sluiten alles waterdicht af.

Het werkt als volgt: 

  • De golfplaat wordt groter voorgeboord.
  • De ring wordt op de bovenzijde van de plaat over het voorgeboorde gat gelegd.
  • De houtdraadbout 6x60 gaat door de ring door de plaat, mogelijk nog door een afstandhouder 76/18, in de onderbalk vast.
  • Als laatste wordt de dop boven op de ring geduwd, zodat alles waterdicht zit afgesloten.

 

Mochten er meer vragen zijn over het bevestigen van golfplaten heeft DaglichtDirect het artikel 'Hoe bevestig ik golfplaten op de juiste manier?' geschreven. Ook kan contact opgenomen worden met de klantenservice.

 

 

Meer informatie
Materiaal Kunststof
Pak je korting