Een glasheldere lichtkoepel of een lichtkoepel opaal kopen?

Lichtkoepels zijn er in twee verschillende kleuren de kleur helder of ook wel glashelder en de kleur opaal, welke in de volksmond ook wel melkwit wordt genoemd. Vaak krijgen we vanuit de klant de vraag welke kleur lichtkoepel is er beter? Hier is niet echt een duidelijk antwoord op te geven. Per situatie is een andere kleur gewenst. Ook heeft het met een groot deel persoonlijke voorkeur te maken.

Welke kleur wordt het meest verkocht?

Over het algemeen is het zo dat lichtkoepels in glasheldere kleur meer verkocht worden dan de kleur opaal. Het verschil is echter niet heel groot. Per kleur zal hieronder besproken worden waarom deze kleur in de situaties het beste is.

Waarom kiezen voor een glasheldere lichtkoepel?

Een glasheldere lichtkoepel levert meer licht op dan een opale lichtkoepel. Een lichtkoepel wordt ten slotte aangeschaft om licht in de ruimte te krijgen. Voor hetzelfde geld nog meer licht in de ruimte is dus altijd een goede keuze. Daarbij vinden mensen het fijn om vrij naar buiten te kunnen kijken. Een glasheldere lichtkoepel is volledig transparant en zorgt voor het zuiverste licht in de ruimte.

Op een donkere winterdag levert een glasheldere lichtkoepel nog steeds een hoop licht op, waardoor het gebruik van kunstlicht minder snel nodig is dan bij een melkwitte variant lichtkoepel.

Waarom kiezen voor een lichtkoepel opaal?

Een opale lichtkoepel is om verschillende redenen de juiste keuze. Een lichtkoepel in opalen kleur zorgt ervoor dat er niet door naar binnen gekeken kan worden. Deze koepels worden zodoende vaker toegepast in privacy gevoelige ruimtes als een badkamer. Ook wordt de kleur opaal toegepast op het moment dat er omliggende huizen hoger gelegen zijn en ze anders zo van bovenaf naar binnen kijken.

Een andere reden kan zijn dat het bijvoorbeeld gelegen is boven een werkkamer en dat het licht niet te fel moet inschijnen, omdat het dan niet fijn kijkt op he beeldscherm. Ditzelfde kan bijvoorbeeld zijn boven een zitkamer met televisie.

Een ander voordeel van een opale kleur is dat kleine krasjes of vuiligheden van binnen uit niet direct waarneembaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de lichtkoepel in principe minder vaak schoongemaakt hoeft te worden

DaglichtDirect heeft overigens voor het schoonmaken een goed schoonmaakmiddel in het assortiment. Het novoclear onderhoudsproduct.

Kanaalplaten helder en opaal

Een heel ander product dat DaglichtDirect verkoopt zijn polycarbonaat kanaalplaten. Hierin zijn de opalen uitvoeringen juist meer verkocht. Daar meer informatie over? Lees dan het artikel ‘Welke kleuren kanaalplaten zijn er?’.

Voor meer vragen over de lichtkoepels neem dan contact op met de klantenservice.

Pak je korting