Lichtkoepel dubbelwandig acrylaat 60x90 glashelder

Lichtkoepel dubbelwandig acrylaat 60x90 glashelder

€ 167,50 € 138,43
Kleur
Glashelder
Isolatiewaarde
2,60 W/m²K
Dagmaat
60x90cm

Een dubbelwandige acrylaat lichtkoepel in glasheldere uitvoering met de afmetingen van 60cm x 90cm.

De lichtkoepel wordt geleverd met bevestigingsmaterialen, voorgemonteerde afdichtingsband en 10 jaar fabrieksgarantie.

Lichtkoepel dubbelwandig acrylaat 60x90 glashelder

De dagmaat van een lichtkoepel

De dagmaat van een lichtkoepel is de maat waar de lichtkoepel op wordt besteld. Het is belangrijk de dagmaat niet te verwarren met de daksparing of buitenmaat van de lichtkoepel. In de afbeelding die bij de lichtkoepel staat is een schematische weergave geplaatst van de lichtkoepel. De buitenmaat van de dakkoepel is dagmaat + 16cm. Bij de dagmaat 60x90 hoort dus een buitenmaat van 76x106.

Een acrylaat lichtkoepel

Acrylaat is een materiaal dat ook wel acryl, PMMA of plexiglas wordt genoemd. Acrylaat heeft een slagvastheid die 25 keer hoger ligt dan glas van dezelfde dikte. Acrylaat is een materiaal dat enorm veel licht doorlaat. Een misverstand dat soms bestaat is dat acrylaat, helder is. Dat is mogelijk, maar acrylaat lichtkoepels zijn ook in opaal verkrijgbaar.

Een dubbelwandige lichtkoepel

Een dubbelwandige lichtkoepel biedt enige isolatie, doordat de lichtkoepel bestaat uit twee koepelschalen. Een binnen en een buitenschaal. De Ur waarde van een dubbelwandige lichtkoepel is 2,94. Hiermee is de dubbelwandige lichtkoepel de meest verkochte lichtkoepel.

Een dubbelwandige lichtkoepel kan toegepast worden op woonruimtes, maar wordt ook veelal toegepast op tuinkamers, garages, uitbouwen. Dubbelwandige lichtkoepels zijn verkrijgbaar in glashelder en opalen kleur.

Een heldere lichtkoepel

Een heldere of glasheldere lichtkoepel heeft de hoogste lichtopbrengst. Tevens is de lichtkoepel volledig doorzichtig. Er kan strak door de koepel heen naar buiten gekeken worden. Er is geen prijsverschil met een opalen lichtkoepel.

De keuze voor een glasheldere koepel is vaak een persoonlijke voorkeur.

Voor verder vragen kan contact opgenomen met de klantenservice.

Meer informatie
KG 4
Materiaal Acrylaat
Aantal bevestigingspunten 10
Isolatiewaarde 2,60 W/m²K
Koepellagen Dubbelwandig
Pak je korting