Lichtkoepel 60x90

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 60x90

De lichtkoepel 60x90 is een veel verkochte rechthoekige lichtkoepel uit het assortiment van DaglichtDirect. Neem een kijkje door ons assortiment op deze pagina. 

Lichtkoepel met dagmaat 60x90

De dagmaat is de belangrijkste maat bij het kiezen voor een lichtkoepel. Toch is het belangrijk om de dagmaat niet te verwarren met de daksparing. Bij een dagmaat van 60x90 hoort bij een opstand van DaglichtDirect een daksparing van 80x110. De opstand loopt 10cm naar alle kanten weg voor optimale lichtinval.

Bij een rechte opstand of een zelf gemaakte opstand is de dagmaat vaak gelijk aan de daksparing. Ook rechte opstanden kunnen door DaglichtDirect geleverd worden. De standaard is echter dagmaat + 20cm is de daksparing. 

Lichtkoepel 60x90 in acrylaat en polycarbonaat

Bij Daglichtdirect leveren wij zowel lichtkoepels die zijn vervaardigd uit de kunststoffen acrylaat en/ of polycarbonaat. Een lichtkoepel acrylaat is uiterst helder en 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Polycarbonaat heeft een onovertroffen slagvastheid en is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte.

Bij meerwandige lichtkoepels van acrylaat zijn alle schalen uitgevoerd in acrylaat. Bij meerwandige polycarbonaat lichtkoepels is enkel de buitenste schaal polycarbonaat uitgevoerd. De impact komt doorgaans op de buitenste schaal. Om onnodig hoge kosten te voorkomen zijn de binnenschalen van acrylaat.

Lichtkoepel 60x90 met verschillende isolatiewaarde

Een lichtkoepel 60x90 nodig voor een overkapping? Dan is een enkelwandige lichtkoepel voldoende. Voor binnenruimtes adviseren wij altijd om minimaal te kiezen voor een dubbelwandige lichtkoepel. Dit om condensatie in de lichtkoepel te voorkomen.

Dubbelwandige koepels zijn de meest verkochte uitvoering lichtkoepel. Toch zien wij de laatste jaren steeds meer een verschuiving naar nog beter isolerende lichtkoepels. Zo is er steeds meer vraag naar bijvoorbeeld de driewandige lichtkoepels en vierwandige lichtkoepels. Tegenwoordig zijn er zelfs vijfwandige lichtkoepels verkrijgbaar op aanvraag, ook bij DaglichtDirect.

Opalen of heldere lichtkoepel 60x90

De meest verkochte uitvoering lichtkoepels zijn heldere lichtkoepels. Deze koepels zijn volledig transparant en laten het meeste en mooiste daglicht binnen. Opalen lichtkoepels laten net wat minder licht door en zijn niet transparant. Opalen lichtkoepels 60x90 worden vaak toegepast in ruimtes, zoals een badkamer of slaapkamer, waar inkijk niet gewenst is. 

Alternatieven op de 60x90 lichtkoepel

De 60x90 lichtkoepels zijn een van de meest populaire rechthoekige lichtkoepels. Toch is dit formaat niet voor iedere situatie geschikt. Geschikte alternatieven voor de 60x90 lichtkoepels uit ons assortiment zijn:

Verschillende opstanden voor een lichtkoepel 60 x 90

In de dagmaat 60x90 zijn drie verschillende uitvoeringen opstanden verkrijgbaar. De vaste opstand, waarop een koepel geplaatst wordt die enkel in gesloten toestand kan blijven. Deze lichtkoepel wordt geplaatst voor lichtinval.

Naast de vaste opstand is er ook de ventilerende opstand. Deze opstand is te openen met een bedieningsstok. De lichtkoepel kan hiermee ongeveer 15 a 20cm geopend worden om onderliggende ruimte te ventileren.

De dagmaat van een lichtkoepel 60x90 is de kleinste waarop een dakbetredingsopstand geleverd wordt. De dakbetredingsopstand wordt geopend met behulp van een klink met gasdrukveren. De lichtkoepel gaat bijna 90 graden open om het dakterras te betreden of om te kunnen vluchten.

Lichtkoepel 60 x 90 kopen bij DaglichtDirect

Van plan om een lichtkoepel 60 x 90 te kopen? Dat doe je het voordeligst bij DaglichtDirect. Zakelijke bestelling plaatsen? Maak dan direct een zakelijk account aan en profiteer van de vele voordelen van zakelijke klanten bij DaglichtDirect. Nog vragen over de 60x90 koepels uit ons assortiment? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor advies op maat.

Pak je korting