Lichtkoepel 110x110

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 16

Pagina:
Pagina:

Lichtkoepel 110x110 

Een ruime vierkante lichtkoepel die zorgt voor overvloedige lichtinval in het platte dak. Een lichtkoepel 110x110 biedt niet alleen een overvloed aan natuurlijk licht, maar verbetert ook de sfeer in de ruimte. Een optimaal geïsoleerde lichtkoepel 110x110 kan ook bijdragen aan het verminderen van de stookkosten. Bij DaglichtDirect.nl ben je in ieder geval aan het juiste adres voor de verschillende mogelijkheden van een lichtkoepel 110x110

Een vierkante lichtkoepel 110x110

Bij het bestellen van een lichtkoepel is de dagmaat van cruciaal belang. De dagmaat mag niet worden verward met de daksparing van de opstand. De dagmaat is de daadwerkelijke lichtmaat, de maat waardoor het licht de ruimte binnenvalt. Deze wordt gemeten aan de binnenkant van de opstand, zo hoog mogelijk.

Als het niet mogelijk is om de maat van binnenuit te meten, kan worden gewerkt met de buitenmaat. De standaardregel is dat de buitenmaat 16 cm groter is dan de dagmaat. Als de buitenmaat bijvoorbeeld 126x126 is, spreken we van een lichtkoepel 110x110.

Vaak komt het voor dat de gemeten dagmaat, bijvoorbeeld 108x108 is. Dit gebeurt vaak bij dakbetreding opstanden of ventilerende opstanden, waarbij het raamwerk van de lichtkoepel net binnen de opstand valt. Voor een dubbele controle is het meten van de buitenmaat raadzaam.

Alternatieven op de 110x110 lichtkoepels

Zoals je hebt gelezen is de ideale dagmaat niet hetzelfde als de daadwerkelijke daksparing. Ben jij erachter gekomen dat je toch een ander formaat koepel nodig hebt? Geen paniek, want bij DaglichtDirect hebben we verschillende alternatieven voor de 110x110 dakkoepels:

Er is dus altijd wel een geschikt formaat koepel voor jouw situatie. Twijfel je over de perfecte dagmaat? Lees dan onze blog Welke dagmaat kies ik voor mijn lichtkoepel. Toch liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Een onverwoestbare lichtkoepel 110x110

Als robuustheid en veiligheid jouw prioriteit zijn, kies dan voor een lichtkoepel 110x110 in polycarbonaat uitvoering. Polycarbonaat is een ongeëvenaard slagvast materiaal, dat 250 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. De polycarbonaat lichtkoepel 110x110 is vooral geschikt als er hoge bomen in de omgeving staan of als de lichtkoepel op een dakterras wordt geplaatst.

Een acrylaat lichtkoepel blijft nog steeds de meest verkochte variant. Acrylaat lichtkoepels bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn uiterst betrouwbaar. Bovendien is acrylaat nog steeds 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte, waardoor de lichtkoepels bestand zijn tegen hagel.

Een lichtkoepel 110x110 met uitstekende isolatie

Isolatie is een steeds belangrijker onderdeel en dit komt ook tot uiting in de vraag naar lichtkoepels bij DaglichtDirect.nl. Voorheen was een dubbelwandige koepel voldoende, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker gevraagd naar lichtkoepels met drie of vier wanden.

Enkelwandige lichtkoepels kunnen alleen worden toegepast in carports of overkappingen waar ten minste één wand open is. Als alle wanden gesloten zijn, is minstens een dubbelwandige lichtkoepel vereist om condensatie te voorkomen. Hoe beter de ruimte geïsoleerd moet worden, des te meer wanden aan de lichtkoepel moeten worden toegevoegd. Elke extra wand creëert een ruimte met stilstaande lucht, wat zorgt voor een isolerende werking. Een driewandige lichtkoepel is daarom nóg weer een stapje extra op het gebied van isolatie.

Een lichtkoepel 110x110 die privacy biedt

De lichtkoepel 110x110 is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Opaal wordt doorgaans gebruikt in privacygevoelige ruimtes, zoals badkamers en slaapkamers, waar privacy belangrijk is en inkijk niet gewenst is. Ondanks dat een opalen lichtkoepel niet transparant is, biedt deze nog steeds een hoge lichtopbrengst. Als je van binnenuit naar buiten wilt kijken en tegelijkertijd van optimale lichtinval wilt genieten, kun je het beste kiezen voor een glasheldere lichtkoepel 110x110. 

Particulier of zakelijk een lichtkoepel 110x110 kopen

Bij DaglichtDirect is het mogelijk om zowel particulier als zakelijk een 110x110 lichtkoepel aan te schaffen. Onze zakelijke klanten bieden wij een vaste korting aan nadat er een zakelijk account is aangemaakt. Particulieren kunnen ook profiteren van een eenmalige korting door zich aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Pak je korting