Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x300cm glashelder

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x300cm glashelder

€ 80,00 € 66,12
Kleur
Glashelder
Afmeting
105x300cm

Een heldere 16mm polycarbonaat kanaalplaat met X - structuur in de afmetingen 105cm x 300cm.

 

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x300cm glashelder

Polycarbonaat is een hoog slagvast kunststof dat lichtdoorlaat combineert met een uitstekende stevigheid. Door het lage gewicht in vergelijking met glas is het een geliefd product bij de klussers. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Polycarbonaat wordt bij DaglichtDirect ook wel afgekort in PC.

Kanaalplaten hebben zoals de naam al doet vermoeden kanalen in de plaat. Vaak zijn dit rechte kanalen, vandaar dat polycarbonaat kanaalplaten ook wel tunnelplaten genoemd worden. Dit is bij DaglichtDirect niet het geval. DaglichtDirect heeft vijfwandige X structuur 16mm kanaalplaten. Waarbij de tussenschotten in de plaat een X vormen. Dit zorgt voor een goede isolatie in combinatie met extra stevigheid. 

16mm Polycarbonaat Kanaalplaat 105x300cm 

De standaard breedte bij de polycarbonaat kanaalplaten is bij DaglichtDirect 98cm. Dit omdat kanaalplaten in de profielen ruimte nodig hebben om onder invloed van temperatuur iets uit te kunnen zetten. Er is voor het gemak gekozen voor 1cm, wat ervoor zorgt dat de hart op hart afstand van de balken 100cm wordt en er met hele meters gewerkt kan worden. Echter hebben we de 105cm kanaalplaten ook altijd op voorraad. Voor andere breedte maten wordt contact opgenomen met de klantenservice. 

In de lengte heeft DaglichtDirect platen tot 700cm in het assortiment. Vaak is het gemakkelijker om maatwerk zelf te doen, dit doordat alles wat er ooit afgehaald wordt er niet meer bijgeplakt kan worden. Ook zal de volledige lengte van een standaardplaat altijd worden doorberekend.

De 16mm kanaalplaat heeft een lichtdoorlaat van +- 65% en is enkelwandig UV bestendig. Dit betekent dat de tunnelplaat een boven en onderzijde heeft. De blauwe folie duidt de bovenzijde aan. Laat het folie erop tot de kanaalplaat volledig gemonteerd is. Over de UV zijde heeft DaglichtDirect ook een blogartikel geschreven: Zijn polycarbonaat kanaalplaten UV bestendig?

Losse kanaalplaat vervangen

Zijn de kanaalplaten in de constructie aan vervanging toe dan kunnen de platen vrij eenvoudig vervangen worden. Zijn de 16mm platen sneller aan vervanging toe dan gehoopt? Misschien is het afschot van de constructie dan te vlak. Kanaalplaten zijn dampdiffuus, waardoor vocht in de kanalen kan trekken. Als het vocht met behulp van de zwaartekracht niet uit de kanalen kan trekken dan gaat dit met de tijd ten kosten van de lichtdoorlaat en kwaliteit.

Ook kan gebruik van verkeerde tape zorgen voor versnelde veroudering van de kanaalplaat. DaglichtDirect heeft een speciale anti dust tape met een gesloten tape voor de bovenzijde van de platen en een open tape voor de onderzijde. Deze voorkomt vuiligheid, maar biedt wel de mogelijkheid dat het vocht uit de kanalen kan trekken.

Polycarbonaat kanaalplaat 300cm monteren

DaglichtDirect biedt naast losse platen ook volledige overkappingen aan, zonder de onderconstructie. Voor de houten onderconstructie dient zelf zorg gedragen te worden. De meest verkochte uitvoeringen zijn 400x300cm en 500x300cm. DaglichtDirect biedt de kanaalplaten, profielen, tape en zelfs de schroeven aan in één pakket. De overkapping, carport of veranda is zo eenvoudig te realiseren. 

Voor overkappingen met 105cm kanaalplaten kan altijd contact opgenomen worden met de klantenservice. We maken dan een aanbieding op maat.

Meer informatie
Materiaal Polycarbonaat
Type 16mm
Dikte 16mm
Pak je korting