Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x350cm glashelder

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x350cm glashelder

€ 92,50 € 76,45
Kleur
Glashelder
Afmeting
105x350cm

Een heldere 16mm polycarbonaat kanaalplaat met X - structuur in de afmetingen 105cm x 350cm.

 

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x350cm glashelder

Polycarbonaat is een zeer slagvast kunststof. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte en daarbij een stuk lichter in gewicht. Dit maakt dat de kanaalplaten gemakkelijk te monteren zijn. 
De naam kanaalplaat zegt het eigenlijk al de polycarbonaat platen zijn opgebouwd uit kanalen, ook wel tunnels genoemd. Kanaalplaten staan zodoende ook wel bekend als tunnelplaten.

Veel kanaalplaten hebben daadwerkelijk kanalen die van boven naar beneden lopen. DaglichtDirect heeft X structuur platen. Als in de zijkant van de 16mm plaat gekeken wordt zijn allemaal X structuren waarneembaar. De X structuur zorgt voor isolatie en stevigheid. De polycarbonaat uitvoering zorgt voor de enorme slagvastheid. Kortom een plaat die beschikt over alle kwaliteiten.

Een heldere kanaalplaat 16mm

De 16mm kanaalplaten zijn verkrijgbaar in de kleuren helder en opaal. De kleur helder, zoals deze plaat, heeft een lichtdoorlaat van 65%. De opalen uitvoering heeft een lichtdoorlaat van 40%. De heldere uitvoering zorgt dat de overkapping die bijvoorbeeld aan huis wordt geplaatst realiseert dat gedurende de dag kunstlicht binnen geminimaliseerd wordt. Het mooiste licht blijft toch daglicht.

De heldere kanaalplaten zijn bij DaglichtDirect standaard uitgevoerd in de breedtematen 98cm of 105cm. De kanaalplaten hebben eenzijdige UV protectie. Wat betekent dat de plaat een boven en onderzijde heeft. Om een lange levensduur te waarborgen dient de juiste kant naar boven geplaatst te worden. Dat is bij DaglichtDirect de blauwe zijde.

Belangrijk is ook dat een polycarbonaat kanaalplaat dampdiffuus is. Dit betekent dat vochtdeeltjes door het materiaal heen kunnen trekken. Hierdoor is het van belang om de juiste anti dust tape te gebruiken. Gesloten tape aan de bovenzijde en open tape aan de onderzijde. Dit zorgt ervoor dat de dampdeeltjes onder door de open damp tape heen kunnen trekken.

Een polycarbonaat kanaalplaat monteren

Een polycarbonaat kanaalplaat monteren is net weer op een andere manier dan bijvoorbeeld een golfplaat. Een transparante golfplaat is eenvoudig vast te schroeven. Het advies is om nooit door een polycarbonaat kanaalplaat heen te boren en schroeven. De kanalen of tunnels dienen intact te blijven. 

Hoe worden de 16mm platen dan wel gemonteerd? Hiervoor heeft DaglichtDirect klemsetprofielen in het assortiment. De exacte montage hiervan is vastgelegd in een montagehandleiding. Deze is te vinden op de informatiepagina lichtplaten of u kunt direct contact opnemen met de klantenservice.

Een polycarbonaat overkapping met klemsetprofielen

DaglichtDirect biedt volledige dakpakketten aan met 350cm kanaalplaten. Een kanaalplaat heeft een breedte van 98cm. Deze heeft aan weerszijde 1cm ruimte nodig. Dit betekent dat we kunnen verbreden met telkens weer 1 hele meter. Een veel verkochte standaard overkapping is het polycarbonaat dakpakket 500x350cm opaal

Deze pakketten worden geleverd met de kanaalplaten, tussenprofielen, randprofielen, muurprofielen en alle toebehoren, zoals tape, schroeven en afsluitprofielen.

Voor pakketten met een afwijkende breedte maat kan contact opgenomen worden met de klantenservice voor maatwrek overkappingen. Denk hierbij aan overkappingen met 105cm brede kanaalplaten.

 

Meer informatie
Materiaal Polycarbonaat
Type 16mm
Dikte 16mm
Pak je korting