Polyester golfrollen

Polyester is in vergelijking met de overige kunststoffen uniek. Polyester golfplaten en golfrollen zijn glasvezelversterkt. De glasvezeldeeltjes zijn duidelijke zichtbaar in de platen. Polyester is een materiaal dat goed te bewerken is. Belangrijkste reden waarom polyester op grote rollen verkrijgbaar is, is de zeer hoge temperatuurbestendigheid van het materiaal polyester.

In het volgende artikel over polyester golfplaten en golfrollen wordt dieper ingegaan op de montage van de platen. 

Glasvezelversterkte platen

Hoe komt het dat de polyester platen glasvezelversterkt zijn? Dit komt doordat tijdens het productieproces een glasmat in de plaat wordt verwerkt. De glasmat wordt in de hars gerold en wordt tijdens het proces in het juiste golftype gevormd. Na het afkoelen en uitharden wordt de plaat op de juiste lengtemaat afgezaagd. De glasvezeldeeltjes zorgen ervoor dat er niet door de platen heen gekeken kan worden. Er wordt daarom niet gesproken over transprante golfplaten, maar over golfplaten met een hoge lichtdoorlaat. De lichtdoorlaat is namelijk onverminderd hoog.

Hoge temperatuurbestendigheid polyester

Door de hoge temperatuur bestendigheid ondervinden polyester platen veel minder last van schommelingen in temperatuur dan bijvoorbeeld PVC. Het materiaal polyester laat zich goed zagen en de platen kunnen direct gemonteerd worden. In tegenstelling tot andere kunststoffen hoeven de platen niet voorgeboord te worden. 

Door de hoge temperatuurbestendigheid kan polyester op grote lengtes geleverd worden. Andere materialen zouden met deze grote oppervlakte gaan scheuren of vervormen, omdat het geen energie kwijt kan. Polyester is wat dat betreft een uniek materiaal om grote oppervlaktes uit één stuk te leggen. Het afwerken van het dak is hierdoor sneller gebeurd en het is eenvoudiger om het geheel waterdicht af te sluiten. Er zijn namelijk geen plekken waar de platen overlappen, dit zijn vaak plekken waar water de kans ziet naar binnen te lopen.

Ammoniakbestendig polyester golfplaat

Door de ammoniakbestendigheid vervormen en verkleuren de platen niet wanneer deze in aanraking komen met de ammoniakdampen. Hierdoor is polyester uitermate geschikt voor de agrarische sector.

 

Kortom een uniek product. Bekijk nu de polyester golfrollen van DaglichtDirect.nl 

Pak je korting