Waarom kies ik voor een zeswandige lichtkoepel?

Een zeswandige lichtkoepel biedt de allerhoogste isolatiewaarde die mogelijk is voor een lichtkoepel. Een zeswandige lichtkoepel wordt ook een ISO koepel genoemd en wordt toegepast in woonruimtes en ruimtes waar een zeer hoge isolatie gevraagd wordt. De ISO koepel bereikt een isolatiewaarde van 1,36. Deze lichtkoepel wordt dus gekozen wanneer de isolatie een absolute bepalende factor is. 

Bekijk de zeswandige lichtkoepels van DaglichtDirect.nl 

Meer informatie over de zeswandige lichtkoepel

Een zeswandige lichtkoepel bereikt de uitermate hoge isolatiewaarde door de unieke manier van het toepassen van een polycarbonaat kanaalplaat in de lichtkoepel. Hierdoor is de lichtkoepel alleen in opale kleur verkrijgbaar. De lichtkoepel bestaat namelijk uit een binnen en buitenschaal met daartussen een vierwandige polycarbonaat kanaalplaat. Deze wanden bij elkaar opgeteld zorgen ervoor dat er een zeswandige lichtkoepel ontstaat. Om te voorkomen dat de kanaalplaat zichtbaar is worden de overige schalen in opaal uitgevoerd. Er wordt zodoende iets ingeleverd op de lichtdoorlaat, maar dat komt weer ten goede van de isolatie. Het voordeel van een zeswandige lichtkoepel is dat deze vervaardigd wordt uit minder materiaal dan een vierwandige lichtkoepel. Ondanks dat de isolatie beter is, is de lichtkoepel wél goedkoper. Mocht er gekozen worden voor een transparante heldere lichtkoepel dan is de vierwandige lichtkoepel het hoogste mogelijke qua isolatie. Ruimtes waar zeswandige lichtkoepels worden toegepast zijn:

- Nieuwbouw woningen
- Geïsoleerde ruimtes
- Kantoor ruimtes

In het artikel ‘Hoe goed isoleert mijn lichtkoepel’ wordt dieper ingegaan op de isolatiewaarde.

Welke opstand kies ik bij mijn ISO koepel?

In combinatie met een zeswandige ISO koepel is het eigenlijk zonde om een normale AVP opstand toe te passen. Dit komt doordat de isolatie hiervan beperkt is. Er wordt extra geld uitgegeven om een goed isolerende lichtkoepel toe te passen en om dan voor een luchtgeïsoleerde AVP opstand te kiezen is dat zonde. We zouden eerder adviseren om een Polyester opstand te gebruiken of zelfs een 7 centimter dikke extra geïsoleerde AVP opstand te gebruiken met een isolatiewaarde van 0,59. Zo voorkomt u dat u ondanks de goede isolatie van een zeswandige lichtkoepel veel warmte verliest door de opstand.

 

Na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan direct contact op met de klantenservice van DaglichtDirect.nl