De meest verkochte lichtdoorlatende golfplaten

Lichtdoorlatende golfplaten zijn er in verschillende materialen en golftype. Over het algemeen worden de polycarbonaat golfplaten het meest verkocht. Een zeer sterk en kwalitatief hoogstaand materiaal. Nadat de keuze voor het materiaal is gemaakt is het belangrijk het juiste golftype te kiezen. In het artikel 'Welke lichtdoorlatende golfplaat kies ik?' wordt dieper ingegaan op de keuze voor het materiaal.

Vragen over hoe het golftype wordt bepaald? Contact de klantenservice of lees het artikel over golfafstand en golfhoogte.

Golftype 177/51

Het meest verkochte golftype is golftype 177/51, deze golf wordt ook wel de grote golf genoemd. Dit golftype is zo populair, omdat deze perfect aansluit op bestaande vezelcementdaken. Hierdoor is het een veel gebruikte golfplaat in de agrarische wereld. Ze dienen als lichtelement in een veestal. De materialen PVC en polyester zijn ammoniak bestendig, waardoor de platen niet reageren op de ammoniakdampen uit de veestal.

Ook in de particuliere markt is de grote golf een veel verkochte golfplaat. Hiermee kan een overkapping, veranda, schuur of carport perfect bedekt worden. 

Zelf monteren? Op de Lichtkoepel Informatie Pagina staan montagefolders voor elk materiaal en golftype.

Golftype 76/18

Een andere veel verkocht golftype is golftype 76/18, deze wordt ook wel de kleine golf genoemd. Een mooi golftype om te gebruiken als dakafwerking met een wat vlakker aanzicht. De polyester golfrollen van DaglichtDirect.nl worden ook uitgevoerd in het golftype 76/18. Een kleine golf die gemakkelijk op te rollen is. 

Overige golf en damwandtypen

Naast deze twee veel verkochte golftype heeft DaglichtDirect standaard in het assortiment nog golftype 130/30 en damwandtype 70/16. Het verschil tussen een golf en damwand is dat bij een damwandplaat de hoeken niet rond aflopen maar juist scherp en geblokt. Het is niet mogelijk om alle golftypes te voeren, omdat er talloze zijn.

 

Bekijk direct alle lichtdoorlatende golfplaten van DaglichtDirect.nl 

 

Pak je korting