Polycarbonaat golfplaat 177/51 driewandig 153x110cm opaal

Polycarbonaat golfplaat 177/51 driewandig 153x110cm opaal

€ 40,00 € 33,06
Kleur
Opaal
Afmeting
153x110cm

Een lichtdoorlatende polycarbonaat driewandige golfplaat in opale kleur in het golftype 177/51 op de afmetingen 153cm x 110cm.

Polycarbonaat golfplaat 177/51 driewandig 153x110cm opaal

Polycarbonaat golfplaten zijn de sterkste lichtdoorlatende golfplaten op de markt. De golfplaten zijn verkrijgbaar in enkelwandige en driewandige uitvoering. 

Driewandige golfplaat 177/51

Een driewandige polycarbonaat golfplaat combineert een onovertroffen slagvastheid met een relatief hoge isolatiewaarde voor golfplaten. Dit komt door de driewandige uitvoering van de golfplaten. De golfplaten zijn door de driewandige uitvoering 6mm dik. Dit is 6 keer zo dik als een enkelwandige polycarbonaat golfplaat.

De driewandige polycarbonaat golfplaat is enkelzijdig UV bestendig en heeft een lichtdoorlaat van ongeveer 50%. Door de 6mm dikte passen ze perfect op de bestaande vezelcementdaken in de agrarische sector. In de particuliere sector worden ze toegepast in terrasoverkappingen, veranda’s, schuurtjes en carports.

Het bevestigen van driewandige golfplaten

De driewandige golfplaten zijn sterk en kunnen een grotere lengte overbruggen dan de enkelwandig uitgevoerde golfplaten. Hierdoor is minimale ondersteuning nodig van 150cm. Deze plaat heeft dus geen extra draagbalk nodig. Het bevestigen van de golfplaten gaat met houtdraadbouten en combidoppen die het geheel waterdicht afsluiten. De golfplaten worden eerst net iets groter dan het bevestigingsmateriaal voorgeboord. Dit wordt gedaan omdat polycarbonaat onder invloed van temperatuur wat gaat werken.

Er wordt altijd in het hoogste punt van de golf bevestigd. Vandaard dat de houtdraadbouten vrij lang zijn. De afstandhouders 177/51 zijn voor deze golfplaat niet noodzakelijk, maar kunnen altijd gebruikt worden.

Het verzagen van de golfplaten gaat uiteraard op eigen risico. Het mooiste zou zijn als ze niet verzaagd hoeven te worden, dit omdat de platen netjes dicht zijn aan alle kanten. Op het moment dat ze gezaagd worden komen de ruimtes open te liggen en kan er vuil in de driewandige plaat komen. Als laatste dient rekening gehouden te worden met voldoende afschot, zodat het regenwater ervoor zorgt dat vuiligheden en kleine takjes netjes van de overkapping afspoelen.

 

Meer informatie
Materiaal Polycarbonaat
Golftype 177/51
Dikte 6mm
Pak je korting