Polycarbonaat golfplaat 76/18 214x106cm

Polycarbonaat golfplaat 76/18 214x106cm

€ 35,00 € 28,93
Kleur
Glashelder
Afmeting
214x106cm

Een transparante polycarbonaat enkelwandige golfplaat in het golftype 76/18 op de afmetingen 214cm x 106cm.

Polycarbonaat golfplaat 76/18 214x106cm

Polycarbonaat golfplaten kenmerken zich door de hoge lichtdoorlaat en uitstekende score op gebied van slagvastheid. De golfplaten zijn vrijwel niet kapot te krijgen. Polycarbonaat is een materiaal dat 250 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. In tegenstelling tot sommige andere kunststof golfplaten is polycarbonaat volledig transparant.

Golfplaat met kleine golf

De 76/18 golf is een klein golfje, hierdoor zitten over de breedte van 106cm veel meer golven dan de 177/51 golf. De hart op hart afstand van de 76/18 is namelijk 76cm en de hoogte van het golfje is slechts 18mm. Hoe een golftype exact gelezen dient te worden wordt in het artikel 'Hoe meet ik de golfafstand en golfhoogte' uitgelegd. De kleine golf heeft een kleinere maximale gordingsafstand dan de grote golf. Dit betekent dat over de lengte van de plaat meer balken toegevoegd dienen te worden om stevigheid van de plaat te garanderen. Echter vinden veel mensen de kleine golf mooier, omdat de plaat wat vlakker op de dakconstructie ligt. 

Een UV bestendige transparante golfplaat

De polycarbonaat golfplaten worden enkelwandig UV bestendig uitgevoerd. Dit betekent dat de transparante golfplaat een onder en bovenzijde heeft. In de hoek van de golfplaat staat met een tekst aangegeven wat de UV zijde is. Uiteraard dient de UV zijde naar boven toe gelegd te worden. 

Het bevestigen van de golfplaat is natuurlijk niet klaar met de juiste zijde naar boven brengen. Het is belangrijk om voldoende bevestigingsmaterialen te gebruiken om te voorkomen dat de golfplaat bij winderige omstandigheden los komt van de constructie. We zeggen altijd beter te veel dan te weinig bevestigingsmaterialen en we adviseren +- 8 bevestigingspunten per vierkante meter toe te passen. 

Tevens kunnen voor het monteren afstandhouders 76/18 gebruikt worden om overmatig doorbuigen van de plaat te voorkomen. Voor alle tips over monteren is er het artikel 'Hoe bevestig ik golfplaten op de juiste manier'. 

Toch nog vragen over dit artikel? Neem dan contact op met de klantenservice.

Meer informatie
KG 1.959
Materiaal Polycarbonaat
Golftype 76/18
Dikte 0.8mm
Pak je korting