Polycarbonaat golfplaat 76/18 244x106cm

Polycarbonaat golfplaat 76/18 244x106cm

€ 40,00 € 33,06
Kleur
Glashelder
Afmeting
244x106cm

Een transparante polycarbonaat enkelwandige golfplaat in het golftype 76/18 op de afmetingen 244cm x 106cm.

Polycarbonaat golfplaat 76/18 244x106cm

Een zeer betrouwbare transparante golfplaat. Zo zou de polycarbonaat golfplaat omschreven kunnen worden. Door de enorm hoge slagvastheid van polycarbonaat, 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte, is de golfplaat praktisch niet kapot te krijgen. Daarnaast laat de golfplaat zich erg fijn zagen, waardoor een maatwerk veranda of overkapping gemakkelijke te realiseren is met deze golfplaat.

Kunststof golfplaat 76/18

Waar staat nou de code 177/51 voor? Dit noemen we het golftype. In het artikel: Hoe meet ik de golfafstand en golfhoogte wordt hier uitgebreid op ingegaan. Kortweg het getal voor de schuine streep is de hart op hart afstand en het getal na de schuine streep is de hoogte van de golf. Deze is uitgedrukt in mm. Zo kan iedere golf gemakkelijk gelezen worden.

Een polycarbonaat golfplaat monteren

Een polycarbonaat golfplaat laat zich gemakklijker zagen en monteren. Waar rekening mee gehouden dient te worden is echter wel dat de kunststof golfplaat onder invloed van temperatuur gaat werken. De golfplaat dient voorgeboord te worden met een scherp metaalboortje dat 2mm in diameter groter is dan het bevestigingsmateriaal. Uiteraard is de golfplaat dan nog niet waterdicht, omdat er ruimte rondom te bevestigingsmaterialen zit. Hiervoor zijn de combidoppen een uitkomst. Bij het bestellen van de bevestigingsmaterialen is het van belang om het golftype in de gaten te houden. Voor overmatig doordrukken van de platen heeft DaglichtDirect ook nog afstandhouders 76/18 en voor het vuildicht afsluiten is mogelijk het schuimprofiel 76/18 een uitkomst. 

Ook is het nog erg belangrijk dat deze hoge kwaliteit transparante golfplaten een enkelzijdige UV bescherming hebben. Het is voor de levensduur van belang om de golfplaten met de juiste zijde naar de bovenkant toe te plaatsen. 

Voor vragen over de montage zijn er op de lichtplaten informatie pagina montage voorschriften of u kunt contact opnemen met de klantenservice.

Meer informatie
KG 1.959
Materiaal Polycarbonaat
Golftype 76/18
Dikte 0.8mm
Pak je korting