Polycarbonaat golfplaat 76/18 305x106cm

Polycarbonaat golfplaat 76/18 305x106cm

€ 50,00 € 41,32
Kleur
Glashelder
Afmeting
305x106cm

Een transparante polycarbonaat enkelwandige golfplaat in het golftype 76/18 op de afmetingen 305cm x 106cm.

 

Polycarbonaat golflaat 76/18 305x106cm

Het materiaal polycarbonaat kenmerkt zich door de extreem hoge slagvastheid. Polycarbonaat heeft een slagvastheid die 250 keer hoger ligt dan dat van glas van dezelfde dikte. Deze golfplaat is dus absoluut hagelbestendig. 

Een veel verkochte kunststof golfplaat

De golfplaat met een lengte van 305cm is een veelverkochte variant golfplaat. Dit heeft verschillende redenen. De belangrijkste is de betrouwbaarheid van de plaat. De hoge slagvastheid en kwaliteit van de golfplaat zorgt ervoor dat de transparante golfplaat alles is wat er van verwacht wordt. Daarbij heeft de kunststof golfplaat een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Wanneer de UV zijde aan de juiste kant wordt gelegd is een lange levensduur gegarandeerd. 

Een polycarbonaat golfplaat zagen

De polycarbonaat golfplaat laat zich uitstekend zagen. Dit kan met een cirkelzaag of decoupeerzaag op gemiddelde snelheid. In tegenstelling tot andere materialen zal polycarbonaat niet gaan scheuren of splinteren. Is het gewenst om een plaat te hebben met een schuine hoek of een golfplaat die langer is dan de maat 275x106, maar korter dan de 305cm. Dan is dit eenvoudig op maat te maken.

Een polycarbonaat 76/18 golfplaat monteren

Bij het monteren van een golfplaat komen verschillende zaken kijken. Hierboven werd al aangegeven dat het een UV zijde heeft. Dus de plaat heeft een boven en onderzijde. De UV zijde dient naar boven gericht te zijn en dit is te zien in de hoek van de plaat met een zwart geprinte tekst.

Daarnaast moeten de golfplaten voldoende ondersteuning hebben. Een golfplaat kan niet op 305cm rusten. Dan gaat de plaat doorbuigen en met sneeuwbelasting uit de constructie geduwd worden. Zorg dus voor voldoende dwarsbalken. Ook is het van belang om bij het boren van de transparante golfplaten rekening te houden met de werking van de plaat. De boorgaten dienen groter te zijn dan de diameter van het bevestigingsmateriaal, omdat de golfplaat onder invloed van warmte iets gaat uitzetten. Om het waterdicht af te sluiten zijn speciale doppen met ring 76/18 verkrijgbaar in de webshop. Ook wordt het gebruik van afstandhouders 76/18 aangeraden.

Meer informatie
KG 1.959
Materiaal Polycarbonaat
Golftype 76/18
Dikte 0.8mm
Pak je korting