Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x350cm opaal

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x350cm opaal

€ 92,50 € 76,45
Kleur
Opaal
Afmeting
105x350cm

Een opale 16mm polycarbonaat kanaalplaat met X - structuur in de afmetingen 105cm x 350cm.

Polycarbonaat kanaalplaat 16mm 105x350cm opaal

Het materiaal polycarbonaat kenmerkt zich door de hoge slagvastheid. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Daarnaast is polycarbonaat lichter in gewicht dan glas van dezelfde dikte. Dit zorgt ervoor dat de polycarbonaat platen zich uitstekend laten monteren. Doordat polycarbonaat zo sterk is, is het bestand tegen extrem weersinvloeden van buitenaf.

16mm kanaalplaat 350x105 opaal

Polycarbonaat kanaalplaten zijn licht in gewicht en volledig vlak. De kanaalplaten zijn 16mm dik en hebben een standaard breedte van 105cm. Hoe kan het dan zijn dat de platen zo licht in gewicht zijn? Dit komt doordat de kanaalplaten niet massief zijn, maar grotendeels gevuld zijn door lucht. DaglichtDirect heeft kanaalplaten met kanalen die niet recht lopen, als tunnels. Maar als er van de zijkant in de plaat gekeken wordt zijn er overal X structuren zichtbaar. De tussenschotjes zorgen voor extra stevigheid en isolatie.

De lichtdoorlaat van een opalen kanaalplaat is 40%. Dit is ten opzichte van een heldere iets minder. Een heldere kanaalplaat heeft namelijk een doorlaat van 65%. Desondanks zijn de opale kanaalplaten het meest verkocht. De kanaalplaten hebben een enkelzijdige UV bescherming, waardoor de plaat een onder en bovenzijde heeft. De kant met de blauwe folie dient naar boven gericht geplaatst te worden.

Een polycarbonaat kanaalplaat overkapping opaal

DaglichtDirect levert naast losse platen ook volledige polycarbonaat dakpakketten. De volledige bovenbouw van het dak wordt dan geleverd. Voor de houten onderconstructie dient zelf zorg gedragen te worden. In de pakketten worden alle toebehoren voor het realiseren van het polycarbonaat dak aangeleverd. Zo bestaat het pakket uit de kanaalplaten, randprofielen, tussenprofielen, muurprofielen en alle toebehoren. Denk hierbij aan de juiste rubbers, schroeven, tape en overige afwerkingsproducten.

Hoe bevestig ik polycarbonaat kanaalplaten?

Kanaalplaten van DaglichtDirect worden gemonteerd met klemsetprofielen. Deze profielen zorgen ervoor dat de kanaalplaten vastgeklemd worden tussen de houten onderbalk en de aluminium bovenlijst. Dit zorgt ervoor dat op een eenvoudige manier, zonder door de kanaalplaten heen te boren, een terrasoverkapping gerealiseerd kan worden. Er zijn enkele belangrijke zaken waar rekening mee gehouden dient te worden.

Kanaalplaten zijn dampdiffuus, waardoor in vochtige periode wat vocht in de kanalen kan trekken. Op dezelfde manier als dat vocht in de platen trekt kan dit er in de drogere periodes ook weer uit trekken. Belangrijk is dat de waterafloop altijd voldoende is, zodat ook de zwaartekracht bij dit proces kan helpen. De geadviseerde afloop is minimaal 15 centimeter per meter. 

Naast de juiste waterafloop is het ook van belang om de tunnelplaten met de juiste damp tape af te tapen. Hiervoor heeft DaglichtDirect anti dust tape. Deze tape is er in gesloten uitvoering voor de bovenzijde van de kanaalplaten en in open uitvoering voor de onderzijde van de kanaalplaten. De open tape zorgt ervoor dat het vocht uit de kanalen kan trekken, zonder dat vuiligheid de mogelijkheid krijgt om in de kanalen terecht te komen.

 

Meer informatie
Materiaal Polycarbonaat
Type 16mm
Dikte 16mm
Pak je korting