Waarom kiezen voor een dubbelwandige lichtkoepel?

Een dubbelwandige lichtkoepel biedt een goede isolatiewaarde. Hierdoor kunnen dubbelwandige lichtkoepels toegepast worden boven verwarmde ruimtes. Door de relatief voordelige prijs is dit de meest verkochte variant lichtkoepel. Is een nog betere isolatie gewenst wordt een drie, vier of zelfs zeswandige lichtkoepel geadviseerd.

Bekijk de dubbelwandige lichtkoepels van DaglichtDirect.nl 

Toepassing van een dubbelwandige lichtkoepel

Een dubbelwandige lichtkoepel bestaat uit twee koepelschalen met daartussen stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert, waardoor een dubbelwandige lichtkoepel beter isoleert dan een enkelwandige lichtkoepel. Naar mate het aantal koepelschalen met daartussen stilstaande lucht worden verhoogd stijgt de isolatiewaarde. Meer schalen betekent ook een hogere prijs. Hierdoor is de dubbelwandige lichtkoepel zo populair. Ruimtes waar dubbelwandige lichtkoepels worden toegepast zijn:

  • Keuken 
  • Uitbouw woonruimte
  • Zitkamer
  • Kantoor
  • Badkamer

Welke uitvoering kies ik?

Het uiterlijk van een lichtkoepel wordt bepaald aan de hand van vier keuzes, het aantal wanden is slechts één van deze keuzes. Allereerst wordt de dagmaat gekozen, ofwel de afmeting waardoor het licht de ruimte kan betreden. De volgende keuze is die van het materiaal, in het artikel 'Een acrylaat of polycarbonaat lichtkoepel' wordt deze keuze verder toegelicht. Als laatste wordt de keuze voor de kleur van de koepel bepaald. Glashelder of opaal, ofwel doorzichtig of niet doorzichtig. 

Een dubbelwandige lichtkoepel kan op zowel een AVP als polyester opstand geplaatst worden, waarbij in combinatie met een polyester opstand een betere isolatiewaarde wordt bereikt. Ook in combinatie met een ventilerende opstand of dakbetredingsopstand kan een dubbelwandige lichtkoepel gecombineerd worden.

 

Nog vragen? Neem dan direct contact op met de klantenservice van DaglichtDirect.nl