Welke lichtdoorlatende golfplaten zijn het sterkste?

Dit is een vraag die we bij DaglichtDirect vaak gesteld krijgen. Het is belangrijk dat er lang plezier beleefd kan worden van de aangekochte golfplaten. Iedere situatie vraagt een ander materiaal golfplaat. Maar in dit artikel zullen we ingaan op welk materiaal golfplaat het sterkste is. 

Welke materialen golfplaten zijn er

Allereerst is het goed om te weten welke materialen golfplaten er zijn. DaglichtDirect heeft de materialen PVC, polyester en polycarbonaat in het assortiment. De PVC golfplaten zijn er in één soort en dat is de enkelwandige golfplaat PVC. De polyester golfplaten zijn er in twee verschillende soorten. De enkelwandige polyester golfplaten en de polyester golfrollen, waarmee in één keer een groter stuk oppervlakte belegd kan worden met plaatmateriaal. De polycarbonaat golfplaten zijn er in enkelwandige polycarbonaat golfplaat, welke volledig doorzichtig is en in driewandige uitvoering. De driewandige polycarbonaat golfplaat is niet doorzichtig en biedt isolatie.

Welk materiaal golfplaat is het sterkste?

Het antwoord op deze vraag is polycarbonaat. De polycarbonaat golfplaten zijn het sterkste van alle golfplaten in het assortiment van DaglichtDirect.nl. Polycarbonaat is zeer goed bestand tegen inslag van buitenaf en zijn vrijwel niet kapot te krijgen.

De kenmerken van enkelwandige polycarbonaat golfplaten zijn dat ze volledig helder zijn net als glas. Ze zijn enigszins flexibel maar zeer sterk op het gebied van inslag. De maximale overspanning is lager dan van de driewnadige polycarbonaat golfplaten. De driewandige polycarbonaat golfplaten zijn niet volledig doorzichtig, desondanks laten ze veel licht door. De driewandige dakplaten zijn zeer sterk en niet te buigen. De uiteinden van de plaat is dichtgeseald in het productie proces.

Zowel de enkelwandige als driewandige platen zijn enkelzijdig UV bestendig en hebben dus weldegelijk een onder en bovenkant.

Wat wordt er bedoeld met golftype

De twee meest verkochte golftypen zijn de 177/51 en de 76/18. Ook wel de grote golf (177/51) en de kleine golf (76/18). In het artikel 'Hoe meet ik de golfafstand en golfhoogte?' wordt dit nauwkeurig uitgelegd.

Extra voordeel voor de zakelijk klant

Zakelijke klanten hebben bij DaglichtDirect altijd extra voordeel. De zakelijke klant is de levensader van DaglichtDirect en dat wordt beloond met een vaste korting voor zakelijke gebruikers. Maak via de zakelijke login eenvoudig een account aan en profiteer direct. 

Na het lezen van dit artikel nog vragen over het zakelijke account of de verschillende materialen golfplaten? Neem dan contact op met de klantenservice.

Pak je korting