Een AVP opstand

Een AVP opstand zorgt voor optimale lichttoetreding in het platte dak. Een AVP opstand wordt ook wel een PVC opstand genoemd. AVP opstanden zijn de meest verkochte opstanden, door de relatief goede prijs ten opzichte van polyester opstanden. In het artikel 'Waarom een polyester opstand? wordt dieper ingegaan op de unieke kwaliteiten van een polyester opstand. 

Bekijk de AVP opstanden van DaglichtDirect.nl

De opstand

Een AVP opstand heeft een witte kleur en biedt een goede isolatie doordat de opstand dubbelwandig is uitgevoerd. Tussen de wanden is sprake van stilstaande lucht, waardoor de opstand goed isoleert. De AVP opstand kan gecombineerd worden met alle uitvoeringen lichtkoepels. Voor optimale isolatie wordt een polyester opstand geadviseerd. Over de isolatie wordt dieper ingegaan in 'Hoe goed isoleert mijn lichtkoepel'. Een dakopstand loopt schuin naar beneden af, waardoor het gat boven kleiner is dan beneden. Dit is gedaan voor optimale lichttoetreding. 

De algemene regel die voor een AVP opstand gehanteerd wordt is: Dagmaat + 20cm = daksparing. Hier vind je meer informatie over het opmeten van de dagmaat. AVP opstanden zijn er naast de vaste opstand ook in ventilatie opstand en opstand met dakbetreding.

De montage

De dakopstand wordt op het platte dak gemonteerd. De plaatsing kan op de balken of zelfs op de isolatielaag daar bovenop. De opstand kan vastgeschroefd worden op de ondergrond om te voorkomen dat deze verschuift bij het inplakken in de dakbedekking. AVP opstanden mogen nooit in de dakbedekking ingebrand worden. Het materiaal is niet bestand tegen de hoge temperaturen van een brander en dit kan voor onherroepelijke beschadigingen leiden. 

De lichtkoepel kan vervolgens eenvoudig op de opstand gemonteerd worden. De gaten in de lichtkoepel worden precies boven de bevestigingsgaten in de opstand gelegd. Met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen kan de koepel op de opstand gemonteerd worden. Voor de volledige montage bekijk dan de montagefolders op de Lichtkoepel Informatie Pagina.

Waarom een AVP opstand?

De relatief voordelige prijs is absoluut een argument om voor de AVP opstand te kiezen. De opstanden zijn speciaal ontwikkeld voor onze lichtkoepels, waardoor de kans op schade bij montage en normaal gebruik tot een minimum zijn beperkt. De lichtkoepels kunnen ook op houten, zelf gefabriceerde opstanden geplaatst worden. De kans op schade is hierbij aanzienlijk hoger. De houten opstanden werken onder invloed van temperatuur, de lichtkoepel doet dit ook. Bij extremere periode of periode van warm en koud kan dit ervoor zorgen dat er scheurtjes ontstaan in de lichtkoepel. 

Voor vragen over de producten van DaglichtDirect.nl neem contact op met de klantenservice.