16mm kanaalplaat

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 22

Pagina:
Pagina:
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 22

Pagina:
Pagina:

16mm kanaalplaat

Bij DaglichtDirect vind je polycarbonaat kanaalplaten met een X structuur. Veel polycarbonaat kanaalplaten hebben rechte kanalen en worden ook wel tunnelplaten genoemd. De X structuur die de kanaalplaat heeft zie je wanneer je vanaf de zijkant kijkt. Deze X structuur zorgt voor extra stevigheid.

Kerneigenschappen van polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat 16mm kanaalplaten kenmerken zich onder andere door de onovertroffen slagvastheid. Ten opzichte van glas is polycarbonaat namelijk 250 keer sterker. Door de kanalen in de plaat is hij niet massief en vele malen lichter in gewicht dan massieve platen of glasplaten. Hierdoor zijn ze veel gemakkelijker te hanteren en te monteren.

 

Naast de hoge slagvastheid zijn de kanaalplaten erg stevig door de X structuur. Ook beschikken de 16mm kanaalplaten over UV-bestendigheid. Dit komt door een UV-protectie laag die zich aan één zijde van de 16mm kanaalplaat bevindt. Hierdoor is een lange levensduur, wanneer je de plaat juist monteert, gegarandeerd.

Heldere of opalen 16mm kanaalplaten

Polycarbonaat kanaalplaten in 16mm zijn verkrijgbaar in de kleuren ‘helder’ en ‘opaal’. Ondanks de heldere kleur van de 16mm kanaalplaten zijn de platen niet doorzichtig te noemen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld lichtkoepels, waar ‘helder’ betekent dat ze doorzichtig zijn en opaal dat ze niet doorzichtig zijn.

De heldere kanaalplaten hebben een hogere lichtdoorlaat dan de opale kanaalplaten. De lichtdoorlaat van de heldere kanaalplaten is namelijk wel 65%. De opalen uitvoering van de 16mm kanaalplaat heeft een lichtdoorlaat van 40%. Zoals gezegd zijn beide kanaalplaten níet doorzichtig.

Vuil en oneffenheden zijn op een heldere kanaalplaat iets sneller waar te nemen, waardoor opaal een iets meer verkochte uitvoering is. Ook schijnt het licht net iets minder fel binnen door een opalen 16mm kanaalplaat.

Toepassing van 16mm kanaalplaten

De 16mm kanaalplaten worden veelal toegepast op terrasoverkapping aan huis. Ook voor een veranda, carport of luifel zijn de kanaalplaten uitermate geschikt.

16mm kanaalplaten worden meestal in complete pakketten verkocht. Hiervoor heeft DaglichtDirect polycarbonaat kanaalplaat dak pakketten in het assortiment. Deze zijn te vinden in de standaard breedtematen van:

 • 300cm;
 • 400cm;
 • 500cm;
 • 600cm

De lengtematen zijn er in:

 • 250cm;
 • 300cm;
 • 350cm;
 • 400cm

Naast de polycarbonaat terrasoverkappingen/dak pakketten is het ook mogelijk om grotere afmetingen te bestellen. Het is als het ware een ‘doe-het-zelf’ pakket. Aanpassingen kunnen vaak gemakkelijker en voordeliger op locatie gedaan worden.

Losse 16mm kanaalplaten bestellen

De losse 16mm kanaalplaten zijn verkrijgbaar in lengtematen tot wel 700cm. De standaardmaten die in het assortiment zitten zijn:

 • 98x250cm;
 • 98x300cm;
 • 98x350cm;
 • 98x400cm;
 • 98x500cm;
 • 98x700cm

Naast de 98cm brede kanaalplaten zijn ook de: 105x250cm, 105x300cm, 105x350cm en 105x400cm verkrijgbaar.

Voor afwijkende maten is het advies om de 16mm kanaalplaten in de dichtstbijzijnde maat te bestellen en vervolgens in te korten. Alles wat vooraf afgehaald wordt kan er nooit meer bijgeplakt worden. Wij raden aan om de situatie ter plekke te beoordelen.

Voor maatwerk kun contact opnemen met de klantenservice.

Polycarbonaat 16mm kanaalplaten bewerken

Polycarbonaat kanaalplaten laten zich zeer goed bewerken. Het snijden of zagen kan al met een stanleymes, maar decoupeerzaag wordt vaker gebruikt.

Na het zagen kunnen er polycarbonaat resten in de kanalen achter blijven. Het advies is om de plaat door te blazen of uit te zuigen. Dit om vermindering van de lichtdoorlaat te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de uiteinden van de 16m kanaalplaten af te werken met anti dust tape. Dit om vuiligheid in de 16mm kanaalplaten te voorkomen en een lange levensduur te realiseren.

Overige polycarbonaat kanaalplaat diktes

Naast 16mm kanaalplaten biedt DaglichtDirect ook 10mm kanaalplaten aan, standaard in het assortiment. Deze 10mm kanaalplaten worden op 105cm breedte geleverd op de lengtematen 250cm, 300cm, 350cm en 400cm. Overige maten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Ook de 10mm kanaalplaten zijn verkrijgbaar in de kleuren ‘helder’ en ‘opaal’.

De 10mm kanaalplaten hebben rechte kanalen en zijn vijfwandig uitgevoerd.

Kwaliteit vind je bij DaglichtDirect

Bij DaglichtDirect vind je premium kwaliteit 16mm kanaalplaten van polycarbonaat. Ben je niet op zoek naar polycarbonaat kanaalplaten? Neem dan eens een kijkje bij onze polyester golfrollenpolycarbonaat golfplaten of onze lichtkoepels. Alle standaardafmeting kanaalplaten zijn direct uit voorraad leverbaar. Heb je vragen over dit product of over een ander product uit ons ruime assortiment? Neem dan vooral contact met ons op.

 

Pak je korting